Zelenski: „Trebuie să ne pregătim pentru momentul când Rusia se va decide să folosească arme nucleare”

zeleneski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, sâmbătă, lumii să se „pregătească” pentru posibila utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare, în timpul unui interviu acordat mai multor mass-media ucrainen, relatează Le Figaro.

„Nu ar trebui să aşteptăm momentul în care Rusia decide să-şi folosească armele nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta”, a spus el în interviul difuzat de şase site-uri de ştiri ucrainene, precum şi de preşedinţia ucraineană pe Telegram.

Avem nevoie de „medicamente (împotriva radiaţiilor), adăposturi antiaeriene”, a spus el.

„Trebuie să vorbim cu ei, să semnăm tratate, să fim foarte duri din punct de vedere economic. (Ruşii) pot folosi orice armă, sunt convins de asta”, a subliniat el.

Deja vineri, într-un interviu pentru CNN, Zelenski a spus că „toate ţările din lume” este necesar să fie pregătite de posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească armament nuclear tactic în Răboiul din Ucraina.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cele mai întâlnite prenume de flori în onomastica românească

Sun Apr 17 , 2022
Peste 1,6 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, sunt 1.088.277 de femei şi 613.104 bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui. Dintre prenumele feminine, cel mai întâlnit este Florentina – 134.483 de persoane poartă […]