Zentiva România, reacție după ce Spitalul Județean Constanța a decis să opereze numai cazurile de urgență

Zentiva România a reacționat după articolul publicat de Constanța 100% în data de 23 septembrie, în care anunțam că la Spitalul Județean Constanța s-a decis să se efectueze numai operații urgente, din cauza cantităților scăzute ale unui medicament.

(Detalii aici: https://www.ct100.ro/decizie-soc-spitalul-judetean-constanta-nu-mai-opereaza-decat-cazurile-urgente-un-medicament-esential-lipseste-din-toata-romania-document/.)

Reprezentanții companiei spun că au finalizat producția a peste 50.000 de cutii de Neostigmină, care ar trebui să acopere necesarul pentru 90 de zile.

Iată declarația directorului general Zentiva România, Simona Cocoș:

„În calitate de producător al medicamentului Miostin (cu substanța activă neostigmină), vă comunicăm că, imediat ce am luat decizia opririi producției medicamentului din cauza unor neconformități în calitatea produsului finit, am informat autoritățile din domeniul sănătății, ANMDMR și Ministerul Sănătății, precum și profesioniștii din domeniul medical.

Am tratat cu toată seriozitatea problema legată de întreruperea temporară și am făcut toate demersurile pentru a urgenta reînceperea producției, în cele mai bune condiții de siguranță,  pentru a asigura necesarul pacienților.

În acest sens, am finalizat producția a 51.000 cutii de Neostigmină care au ajuns în depozitele noastre la finalul săptămânii trecute. Am informat distribuitorii de disponibilitatea medicamentului și sperăm ca în cel mai scurt timp medicamentele să ajungă la spitalele care au nevoie. Conform estimărilor noastre, această cantitate acoperă necesarul pentru 90 de zile al spitalelor.”

Sursa foto: Zentiva.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe sortimente de crenvurşti sunt retrase de la vânzare după depistarea bacteriei Listeria Monocytogenes

Dum sept. 25 , 2022
Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy comercializate în România sunt retrase de la vânzare din toate magazinele din ţară, furnizorul solicitând rechemarea voluntară a produselor după depistarea bacteriei Listeria Monocytogenes. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Nordic Import Export a recurs la rechemarea voluntară a mai […]

V-ar putea interesa și: