Zero Gravity Dimension. Planetariul Constanța, transformat într-o capsulă spațială VIDEO

planetariu

Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, derulează, la Planetariul din Constanța, proiectul cultural Zero Gravity Dimension.

Proiectul presupune producția spectacolului de teatru pentru tineret „Zero Gravity Dimension” și organizarea a opt reprezentații ale acestui spectacol în Planetariul Constanța (4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14 mai 2020, începând cu ora 19:00) și două reprezentații în Planetariul Galați (28 mai 2020).

Povestea este următoarea. Patru elevi și studenți eminenți câștigă un concurs internațional de robotică și primesc ca premiu o vizită la N.A.S.A. Însoțiți de doi profesori și de robotul cu care au câștigat concursul, cei patru vizitează un centru de lansare a rachetelor și, dintr-o eroare de programare, pornesc în cosmos la bordul unei capsule spațiale. Urmează 50 de minute de aventura, suspans, pasiune, conflict între generații, conflict între sexe, conflict între inteligența umană și cea artificială, mult umor și un final absolut surprinzător. Cu ajutorul decorurilor concepute special și a proiecțiilor cu tematică spațială (sistemul solar, constelaţii, comete, meteori, supernove, găuri negre), Planetariul Constanța va fi transformat într-o capsulă spațială – scena întregului spectacol. În sprijinul jocului actorilor vor fi pregătite efecte sonore și muzicale de mare impact, cu influență spațială, specifice jocurilor video și filmelor S.F., capabile să capteze atenția publicului – țintă.

Regia este semnată de Iulian Enache. Scenariul: Cristiana Keresztes, scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica: Adrian Mihai. Director artistic este Georgiana Rusu.

Organizator este Asociația Culturală Georgiana Rusu.

Parteneri sunt Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Elevilor din Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța, compania de transport auto Business Class Tour.

Proiectul este desfășurat sub egida „Constanța – Capitala Tineretului din România 2020 – 2021”

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

Valoare totală: 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Detalii despre acest proiect, dar și despre un al doilea, derulat tot de Asociația Culturală Georgiana Rusu la Planetariu puteți afla mai jos, de la Sebi Pătrunjei, coordonator proiect, și Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de Facebook.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

VIDEO Primăria Constanța a cumpărat dispozitive speciale pentru trei copii nevăzători

mar feb. 18 , 2020
Trei elevi nevăzători au primit din partea Primăriei Municipiului Constanța ajutoare financiare în cuantum de peste 20 de mii de lei fiecare pentru achiziționarea unor dispozitive speciale ce asigură suport audio  și limbaj Braille la computer, tabletă sau smartphone, a anunțat instituția, printr-un comunicat de presă. „Copiii cu astfel de […]