Zile de foc în Constanța. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități

Constanța este lovită zilele acestea de un val de căldură, ceea ce va face ca disconfortul termic să fie ridicat. De astăzi până miercuri, meteorologii ne avertizează că disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile ridicate, în combinație cu gradul de umiditate crescut au efecte negative asupra organismului. De aceea, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare.

De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase.

Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului. Nu lăsați copiii singuri în mașină și mențineți legătura cu persoanele în vârstă, oferindu-le asistență ori de câte ori este nevoie.

Dacă sunt nevoiți să se deplaseze în perioadele cu disconfort termic accentuat, constănțenii se pot răcori lângă fântânile arteziene și pot bea apă de la cișmelele stradale. 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPJ vă recomandă să evitați DN39 Constanța - Mangalia

lun iul. 19 , 2021
Având în vedere faptul că pe DN 39, între Mangalia și Constanța, sunt înregistrate valori ridicate de trafic, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța recomandă șoferilor următoarele rute alternative: • DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DJ 381 Topraisar – Mereni – Ciocârlia – A2 […]
eforie agigea dn 39

V-ar putea interesa și: