Zile de sărbătoare la Liceul Traian

Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța este, zilele acestea, în sărbătoare, cu ocazia aniversării a 41 de ani de existență.

Mâine, de la ora 10, se va desfăşura activitatea „Acordarea primului ajutor în caz de asfixiere”, în parteneriat cu Şcoala Sanitară Postliceală şi sub coordonarea profesorilor Iulia Ghigea, Diana Bîlbie şi Maria Sorescu.

Tot mâine, elevii claselor a XI-a şi a XII-a, împreună cu prof. Daniela Boskoff, vor petrece o zi la Facultatea de Matematică, iar între orele 9 şi 14, are loc campionatul de fotbal şi volei, sub coordonarea profesorilor Mariana Bulac şi Florica Luminiţa Miclea. Începând cu ora 15, se desfăşoară cea de-a patra ediţie a proiectului „Interculturalitate în spaţiul dobrogean”, coordonat de prof. dr. Oana Staicu şi prof. Tania Butcaru.

Miercuri, de Ziua Europei, elevii vor sărbători în Piaţa Ovidiu, activitatea fiind organizată de prof. Dorina Chivu, iar la liceu, va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului de chimie organică „Margareta Avram”, coordonat de prof. Constantin Caracoti, directorul Liceului „Traian”.

Joi, de la ora 10, la Casa de Cultură Constanţa, elevii vor prezenta piesa „Osânda cărţilor”, iar la liceu va fi Ziua porţilor deschise, gazdă tuturor oaspeţilor fiind prof. Dorina Chivu, director adjunct. De asemenea, elevii vor participa la campionatele de fotbal, volei, tenis de masă.

Seria de evenimente dedicate sărbătorii Liceului „Traian” se va încheia vineri, 11 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, cu festivitatea de premiere a Festivalului de Scurtmetraj pentru Liceeni FILMMIC, proiect aflat la a XI-a ediţie, coordonat de prof. Constantin Caracoti şi bibliotecarul Angelica Creţu.

De asemenea, în cadrul fiecărei arii curriculare se vor desfăşura diferite activităţi educative şi ştiinţifice, cum ar fi concursuri de şah, concursul de fotografie „Experimente inedite”, Fizica – între ştiinţă şi magie, Cartea – moft sau necesitate, Trivia Quiz – concurs de cultură generală, Deutch in Marchen, Treasure hunt, Connaitre la France par ses symboles, Funcţiile de nutriţie – de la teorie la practică, Statutul naţional unitar român – 100 de ani de la Marea Unire, Oraşul meu, I, Robot şi expoziţia de pictură „Atelier de iconografie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.