Ziua Cârtiței: Vergil Chițac anunță din nou că face un parc în locul RAR-ului, după ce Felicia Ovanesian a anunțat același lucru acum un an și jumătate

În ianuarie 2021, city managerul Felicia Ovanesian anunța că va face un parc în locul actualului Registru Auto Român, pe care primăria condusă de Decebal Făgădău și Dumitru Babu îl mutase fix sub balcoanele constănțenilor, în locul fostei baze RATC. Fără să întrebe pe nimeni, evident.

Ei bine, acum un an și jumătate, proaspăt numite în funcția le cerea constănțenilor să aibă „nițică răbdare”. A trecut un an și jumătate și nu s-a întâmplat nimic. RAR funcționează tot acolo și, din informațiile noastre, nici nu vrea să plece, pentru ar trebui să plătească o chirie mai mare pe terenul pus la dispoziție de primărie decât plătesc aici. În plus, e nevoie și de o investiție serioasă. Contractul actual de închiriere (cu CT BUS) expiră în 2024, dar există posibilitatea de prelungire. Așadar, de ce să plece?

Primăria a făcut și gafe incredibile între timp. Puteți citi aici o parte din ele: Primarul Constanței și consilierii locali au încălcat Constituția, Codul Administrativ și Noul Cod Civil

Cu toate acestea, primarul Constanței a anunțat și azi, 28 iunie, că va face un parc în locul RAR-ului. Nu a anunțat și CÂND îl va face.

„De ce să lăsăm terenurile nefolosite să se degradeze, când le putem transforma în oaze de liniște și bunăstare? De la această premisă continuăm amenajarea de noi spații verzi în Constanța. De această dată, ne îndreptăm atenția către un spațiu industrial situat pe strada Eliberării 46, pe care îl vom transforma într-o oază de verdeață. Urmărim astfel să reducem poluarea din zonă și să creștem confortul locuitorilor din proximitate. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de mâine, 29 iunie, când vom aproba studiul de fezabilitate, principalii indicatori tehnico economici și valoarea totală estimativă a investiției, de aproximativ 10 milioane de lei (inclusiv TVA).”, a scris Vergil Chițac acolo unde îi place să comunice cu constănțenii, pe Facebook.

Acesta a subliniat că proiectul noului parc cuprinde dotări şi echipări destinate activităţilor recreative pentru populaţie, astfel:

– amenajare alei și conectarea cu străzile vecine;

– amenajarea unui loc de joacă pe suprafață de tartan;

– amenajarea zonelor de relaxare;

– plantarea de arbori, arbuști și flori;

– dotarea cu mobilier urban;

– amenajarea unei fântâni arteziene;

– montarea sistemului de iluminat și al unuia de irigații;

– montarea a două cișmele cu apă;

– plantarea de gard viu;

– realizarea branșamentelor la rețelele de apă, canalizare, energie electrică și telecomunicații.

Amenajarea parcului se va face pe un teren cu o suprafață de 10.044 mp, 90% dintre aceștia urmând a se transforma în suprafață verde propriu-zisă. Restul de 10% sunt reprezentați de alei, locul de joacă, grupuri sanitare și celelalte elemente necesare.

„Sursa de finanțare este mixtă, provenind atât de la bugetul local, cât și din fonduri nerambursabile.”, a mai spus Chițac.

Repetăm, nu a suflat nicio vorbă despre când ar putea să fie gata.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Festivalul Eforie Colorat - peste 200 de evenimente pe toată durata verii

Tue Jun 28 , 2022
Festivalul eco-art Eforie Colorat propune peste 200 de evenimente, găzduite, pe toată durata verii (4 iulie –  4 septembrie), de hub-ul de creație Grădina de Vară din Eforie Sud. Dezvoltat în parteneriat cu institute culturale europene, misiuni diplomatice și festivaluri de film internaționale, Eforie Colorat este un spațiu alternativ de […]