Ziua Curățeniei la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, și angajații, după ce au strâns mai mulți saci cu gunoaie

Peste o jumătate de milion de musafiri au vizitat anul acesta Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Unii au mai „scăpat” una, alta pe jos.

„Noi vigilenți – de Ziua Mondială a Curățeniei. Cei care sunteți la plajă, încercați să lăsați curat. Marea, o să “mestece” toată iarna gunoaiele noastre – și plasticul e greu de mestecat”, a declarat directorul instituției, dr. Adrian Bîlbă.

România organizează sâmbătă o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele cinci acţiuni de succes desfăşurate începând cu anul 2010. Let’s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România, până acum peste 1,4 milioane de voluntari participând la evenimente şi curăţând 18.000 de tone de deşeuri.

Evenimentul face parte din acţiunea internaţională Ziua de Curăţenie Globală – World Cleanup Day – realizată sub egida Let’s do it, World! şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. 150 de ţări din întreaga lume se vor uni pe 15 septembrie în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day, iar milioane de voluntari din întreaga lume vor spune “Let’s Do It !” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile.

Obiectivul World Cleanup Day, de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament din perspectiva gestionării corecte a deşeurilor, poate fi considerat cel mai ambiţios proiect civic de mediu înregistrat vreodată la nivel mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.