Ziua Europei, celebrată la Școala Gheorghe Țițeica din Constanța – FOTO

Inițiativei Prefecturii Constanța și a Inspectoratului Județean Constanța ca Ziua Europei sa fie aniversată de către fiecare școală prin activități care să conducă la cunoașterea mai bună de către elevi a unei anumite țări de pe bătrânul nostru continent i s-a raliat și Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Elevii din această instituție școlară au derulat miercuri, 8 mai a.c., sub îndrumarea cadrelor didactice, diferite activități care să omagieze Finlanda, țara care a fost aleasă pentru marcantul eveniment.

Cei mai mici dintre școlari au colorat steaguri ale Finlandei și imagini având în prim-plan personajele Moomin, create în 1945 de Tove Jansson, și devenite celebre în toată lumea. De asemenea, li s-au prezentat cărțile autoarei finlandeze și au fost invitați la lectură. Elevii claselor gimnaziale, pasionați de istorie, au participat la o masă rotundă privitoare la trecutul Finlandei, la câștigarea independenței în anul 1917, ca și la participarea la Al Doilea Război Mondial. Cei interesați de un stil de viață sănătos au aflat principiile de bază ale finlandezilor referitoare la această temă. În plus, profesorilor interesați să cunoască mai bine sistemul de educație finlandez, atât de mult lăudat în practica ultimilor ani, li s-au pus la dispoziție materiale de care școala dispune din proiectele Erasmus derulate în anii trecuți în care Finlanda a fost parteneră alături de România, reprezentată de Școala ”Gheorghe Țițeica”. În plus, pe tot parcursul zilei, elevii au ascultat muzică clasică finlandeză compusă de Johan (Jean) Julius Christian Sibelius, imnul țării omagiate și muzică modernă.

Școala s-a bucurat de vizita unei delegații mixte. Instituția prefectului a fost reprezentată de subprefectul Șenol Ali și de doamnele Aisel Ismail și Crina Nazîru, iar Inspectoratul Județean Constanța, de către inspector Mariana-Geanina Zaharia și Marinela-Natalia Mrejeru. Invitații s-au declarat uimiți de bogăția de produse ale standului dedicat Finlandei și de dragul cu care copiii au dat curs participării la aceste activități, felicitând coordonatorii și conducerea școlii pentru cele realizate.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.