Ziua Iei a fost celebrată în municipiul Medgidia FOTO

ziua iei primaria medgidia

Miercuri, 24 iunie, cu ocazia Zilei Universale a Iei, cămașa tradițională românească a fost la loc de cinste în municipiul Medgidia. Element definitoriu în portul românesc, ia este purtată cu mândrie de români, ori de câte ori au ocazia, fiind un simbol internațional al culturii românești.

Pe parcursul întregii zile, în Parcul 1 Mai, au fost expuse mai multe ii din zone diferite ale țării (Moldova, Banat, Oltenia, Maramureș, Dobrogea), precum și obiecte rustice reprezentative: război de țesut, covată, plintă, covoare tradiționale, vase de lut.

Toate obiectele populare au putut fi admirate și fotografiate de locuitorii care au traversat miercuri parcul 1 Mai, mulți dintre ei purtând cu mândrie ia românească.

De asemenea, organizatorii au pregătit un program artistic susținut de elevii cercurilor Casei de Cultură ,,I. N. Roman”.  Atmosfera a fost animată și înveselită de momente instrumental-artistice constând în muzică de pian, de flaut, precum și de recitaluri de  muzică populară care au inclus cântece de dor, doine și melodii tradiționale.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Medgidia.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UBER a intrat pe piața din Constanța. Adio, taxi!

joi iun. 25 , 2020
UBER și-a făcut intrarea pe piața din Constanța. „Suntem bucuroși să anunțăm că, începând de azi, poți comanda o cursă UBER în Constanța. De acum înainte, drumurile tale spre casă, la birou sau după o seară plăcută cu prietenii sunt mai sigure și mai convenabile cu UBER”, spun reprezentanții companiei. […]
UBER Constanța

V-ar putea interesa și: