Ziua Moscheii EsmaHan Sultan, sărbătorită în Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă, 17 august, Ziua Moscheii EsmaHan Sultan.

Cu acest prilej, începând cu ora 12.00, toți cei interesați de istoria unuia dintre cele mai vechi și frumoase lăcașuri de cult musulman din România pot participa la deschiderea evenimentului, care va avea loc în incinta geamiei. Printre oficialitățile  invitate la eveniment se numără E.S. Sulhi Turan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, muftiul Iusuf Murat, dar și primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În cadrul manifestărilor, oficialitățile prezente și reprezentanți ai comunității musulmane vor susține alocuțiuni prin care vor evoca trecutul monumentului istoric din sudul județului Constanța. Totodată, va fi oficiată o slujbă religioasă de către hogea Ismet Halil, care slujește în acest lăcaș de cult de peste 30 de ani.

Participanții la eveniment pot vizita moscheea pe parcursul întregii zile, ocazie cu care vor cunoaște îndeaproape istoria geamiei din Mangalia, dar și obiceiurile și tradițiile musulmanilor din Dobrogea. După manifestările de la moschee, începând cu orele 17.00, pe Stadionul Central din localitate, vor avea loc celebrele lupte tătărești, structurate pe trei categorii: localnici, tineret până în 21 de ani și open – fără limită de vârstă.

Organizatorii anunță că pentru fiecare secțiune, cei care se vor clasa pe primul loc vor primi ca premiu un berbec, conform tradiției. Pentru ceilalți câștigători ai întrecerilor specifice musulmanilor, premiile vor fi în bani.

Moscheea EsmaHan Sultan, cu o bogată tradiţie istorică, religioasă şi culturală, construită în stil maur, este vizitată în perioada sezonului estival de mii de turiști români și străini.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pirații din Caraibe vin duminică la Eforie Aqua Park

vin aug. 16 , 2019
Aventura nu are limite vara aceasta la Eforie Aqua Park! Spuma colorată pe tobogane, petrecerile tematice pentru copii și numeroase concursuri îi distrează la maximum, în fiecare miercuri și duminică, atât pe cei mici, cât și pe adulți. Nu ratați duminică, 18 august spectacolul de zile mari, în care Pirații […]

V-ar putea interesa și: