Ziua Porților Deschise în portul militar Constanța. Transport gratuit

port militar

Portul militar Constanța își deschide porțile sâmbătă, 13 august, în intervalul orar 09.00-17.00, pentru a oferi publicului posibilitatea de a vizita navele militare, un elicopter Puma Naval și standuri interactive cu tehnică, armamente și cu oferta educațională pentru cei care doresc să urmeze o carieră în Forțele Navale. Atmosfera din portul militar va fi destinsă de mini-concerte, susținute de formațiile muzicale Forțelor Navale Române și Diviziei 101 Aeropurtate americane.

Fregata „Regele Ferdinand” (F-221), nava-școală „Mircea”, dragoarele maritime „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) și „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), nava purtătoare de rachete „Lăstunul” (NPR-190) și nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” și șalupa de cercetare hidrografică „Ocean 1” își vor aștepta vizitatorii, împreună cu un elicopter IAR 330 Puma Naval, un dispozitiv mobil de lansare, expoziții de torpile și mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziții de tehnică, aparatură optică de observare și orientare, precum și standuri interactive cu armament ușor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari și pușcașii marini. 

Studenții și elevii militari vor prezenta tinerilor ofertele educaționale ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Școlii Militare de Maiștri Miliari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, iar vizitatorii pasionați de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

La Ziua Porților Deschise, Muzica Militară a Forțelor Navale, condusă de col. Dr. Cornel Ignat, și formația muzicală a Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, condusă de CW3 James H. Landrum, vor susține, pe dana militară, o serie de mini-concerte, timp în care publicul va fi invitat să asiste și să ia parte la jocurile marinărești, organizate de marinii militari români.        

Pentru acces în Portul militar Constanța, vizitatorii pot utiliza, gratuit, mijlocul de transport asigurat de Baza Logistică Navală, în intervalul orar 8.30-17.00, pe traseul Poarta 1 (parcarea exterioară din Portul Constanța) – Muzeul Portului Constanța (Cuibul Reginei) și retur. Cursele se vor realiza la un interval de 15 minute.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ionuț Nedea: „Este inadmisibil să ignori cea mai mare resursă a Constanței, turismul”

Thu Aug 11 , 2022
Ionuț Nedea, CEO LitoralulRomanesc.ro, a fost invitatul emisiunii „Punctul pe i”, la Tomis TV. Acesta deține, împreună cu familia, hotelul Opal din Cap Aurora, apartamente de lux de închiriat, în Mamaia, dar și celebrul restaurant Irish Pub. Agenția sa vinde sejururi pentru circa 200.000 de persoane pe an, deci știe […]
Ionut-Nedea-Tomis-TV-4 Litoralul romanesc