Zona Mamaia Nord – orașul Năvodari a devenit stațiune turistică de interes național

Blocuri din zona Mamaia Nord

În ședința de Guvern, Ministerul Turismului a promovat o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de stațiuni turistice de interes național pentru patru localități și zone turistice.

Conform acestei decizii, localitatea Borșa din județul Maramureș, localitatea Dâmbovicioara din județul Argeș, zona Mamaia Nord – orașul Năvodari din județul Constanța, zona Peștera-Padina din comuna Moroeni, județul Dâmbovița devin stațiuni turistice de interes național.

„Odată cu atestarea zonei de litoral ca stațiune turistică, prin HG 37/2018, Orașul Năvodari va putea accesa finanțări nerambursabile pentru realizarea de investiții în turism, crearea şi extinderea infrastructurii de agrement și de valorificarea a atracțiilor turistice, amenajare de obiective turistice, crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, activități de marketing și promovare turistică prin Programul Operațional Regional sau finanțări guvernamentale alocate de Ministerul Turismului. Stațiunea Mamaia Nord – Năvodari se delimitează la Nord de podul peste Canal – Zona Ecluză, la Sud – Stațiunea Mamaia, la Vest – Lacul Siutghiol și canalul Midia Năvodari, iar la est de Marea Neagră”, a spus primarul din Năvodari, Florin Chelaru.

Totodată, primesc statutul de stațiuni turistice de interes local următoarele localități:

  • Cacica, județul Suceava;
  • Dorna Candrenilor, județul Suceava;
  • Oncești, județul Maramureș;
  • Poiana Stampei, județul Suceava;
  • Solca, județul Suceava.

Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administrațiile locale. Toate localitățile incluse în stațiunile turistice de interes național sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări pentru proiectele regionale.

Până în acest moment, în România erau atestate 43 de stațiuni turistice de interes național și 57 stațiuni de interes local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.