Zona McDonald’s și golful de la Pescărie, două exemple că trăim în Țara lui Papură Vodă

Coadă la McDonald’s. Șoferii ignoră semnele de circulație

Noi, românii, folosim destul de des expresia „Ţara lui Papură Vodă“ pentru a desemna o țară ipotetică, neguvernată, fără stăpân, unde nu există legi sau unde legile sunt încălcate fără ca nimeni să răspundă.

Din păcate, „Țara lui Papură Vodă” există și o putem vedea la tot pasul. Unul dintre exemplele cele mai bune este zona Delfinariu din Constanța. La McDonald’s, pe timpul verii, putem vedea zilnic mașini care blochează prima bandă de mers, deși acest lucru este interzis și bine marcat cu semne de circulație. Uneori sunt până pe trecerea de pietoni din intersecție. Asta nu împiedică aproape pe nimeni să încalce legea. Poliția încearcă, rar și timid, să facă ordine, dar nu reușește decât să dea niște amenzi și atât.

Golful de la Pescărie este un alt bun exemplu. Legea e clară: nu ai voie pe plajă cu mașina. Dacă intri, riști o amendă de până la 20.000 de lei. Uitați-vă la imaginea de mai jos: nu mai vorbim despre o plajă aici, ci despre o adevărată parcare ad-hoc. Îi pasă cuiva de lege, de amendă? Nu. Autoritățile au încercat să mai facă ordine, dar, după cum se vede, au eșuat.

Parcare improvizată pe plajă, în golful de la Pescărie

La fel se întâmplă și pe așa numita zonă a plajei 3 Papuci.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au solicitat Primăriei municipiului Constanța să ia măsuri de restricționare a accesului autovehiculelor, având în vedere încălcările normelor legale în vigoare privind accesul autovehiculelor pe plajă.”, a declarat, duminică, Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Dacă sunteți curioși de unde a venit expresia „Țara lui Papură Vodă”, puteți citi în Adevărul.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Emil Eremia

    Adevarat , insa de ani buni Primaria si Apele Romane nu fac nimic pentru zona respectiva, nu parcare, nu drum de acces, nimic, Rog pe domnul primar, sau primaria, apele Romane sa ne transmita unde putem parca cand merge la plaja ca si localnici.
    Arunca vina de la unul la altul de parca plaja apartine Tailandei. Un primar incopetent la fel partidul din care face parte, o structura dezinteresata parazita, genereaza haos. Adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.