Contraste în Zona Metropolitană Constanța: municipiul Constanța pierde locuitori, Valu lui Traian aproape și-a dublat populația

Zona Metropolitană Constanța

Orașul Constanța este singura localitate importantă din zona metropolitană Constanța care pierde locuitori, în loc să câștige. În schimb, Valu lui Traian este localitatea care aproape și-a dublat locuitorii în perioada 2002 – 2017.

Informațiile apar în „Politia de parcare a municipiului Constanța”, în capitolul introductiv, în care se prezintă evoluția populației și a numărului de mașini.

Sunt analizate cele 16 localități care compun zona metropolitană Constanța, de la municipiu la comune precum Cumpăna și Lumina. Populația municipiului Constanța a scăzut de la 335.425 de persoane, în 2002, la 316.263, în 2017. Scăderea a fost constantă, cifre mai mici decât în anii precedenți fiind înregistrate și în 2007, și în 2015. În total, orașul a pierdut, în acești 15 ani, 19.162 de locuitori.

Pe locul al doilea în ceea ce privește populația se află Năvodari, care a câștigat, în perioada 2002 – 2017, un număr de 5.095 de locuitori. Aici s-a construit mult, în special în zona Mamaia Nord, care a atras și mulți constănțeni.

Cea mai mare creștere a populației s-a înregistrat în Valu lui Traian, care a crescut de la 8.693 de locuitori în 2002 la 15.163, în 2017. Așadar, vorbim practic de o dublare a populației (+6.740). Valu lui Traian a devenit o „zonă dormitor” a Constanței, comuna unde mai mulți orășeni, care lucrează în continuare la oraș, s-au mutat, pentru a avea parte de mai multă liniște și/sau pentru a-și permite o casă cu curte. Un alt motiv, mai important, este că aici s-a investit masiv în infrastructură, s-au creat cartiere noi, cu terenuri introduse în intravilan, cartiere în care s-au asfaltat drumuri și în care se construiesc grădinițe și creșe. Numai în ultimii trei ani, Primăria Valu lui Traian a atras fonduri europene în valoare de 1.520 de euro pe cap de locuitor.

Comuna Cumpăna a cunoscut o creștere importantă, bazată pe aceleași considerente: a crescut de la 9.220 la 14.562 de locuitori (+5.342). Din păcate, aici infrastructura este încă deficitară. De exemplu, aproape jumătate din drumuri nu sunt încă asfaltate.

Tabelul populației din zona metropolitană Constanța îl puteți consulta mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr șofer din Mangalia a ajuns în arest preventiv după ce a lovit mai multe mașini

Dum apr. 21 , 2019
In data de 20 aprilie 2019, la ora 20.26, un bărbat de 25 ani a condus un autoturism pe str. Rozelor din mun. Mangalia, dinspre str. Ion Creanga către str. Matei Basarab și în dreptul bl. R 11 a intrat în depășirea unui autoturism condus de o femeie de 25 […]

V-ar putea interesa și: