Zurich, cel mai scump oraș din lume. Constanța, pe locul 307, cu cea mai mică putere de cumpărare dintre orașele mari ale României

Zurich, Elveția, este cel mai scump oraș din lume (foto: nationalgeographic.com)

Numbeo, un site specializat în compararea costului de viață în întreaga lume, a lansat, astăzi, Indexul Costului de Viață în anul 2020.

Potrivit Numbeo, cel mai scump oraș, la începutul anului, este Zurich, Elveția. De altfel, prinele cinci locuri sunt ocupate orașe din Țara Cantoanelor: Basel, Lausanne, Geneva, Berna.

Pe locurile 6 – 8 sunt orașe din Norvegia. În ordine: Stavanger, Oslo, Trondheim. New York este pe locul 11, iar San Francisco pe 12. Cel mai scump oraș din Asia este Tokyo, numărul 18 la nivel global. În Africa, cel mai scump oraș este Pretoria, din Africa de Sud (numărul 252).

Constanța este pe locul 307 în acest clasament, puțin sub București, dar peste celelalte orașe importante. Se remarcă faptul că orașul stă foarte prost la indexul puterii locală de cumpărare (categoria care arată ce bunuri și servicii poți cumpăra cu cât câștigi, în fiecare oraș). De fapt, este pe ultimul loc din România dintre toate orașele care au intrat în top. Bucureștiul are o notă de 52,76 la acesta capitol (față 126,90, cât are Zurich), iar Constanța are 40,93. Timișoara și Cluj-Napoca stau chiar mai bine decât Bucureștiul în ceea ce privește puterea de cumpărare, cu 55,77, respectiv 53,79 puncte. Iată alte rezultate: Brașov – 50,42; Iași – 48,35; Sibiu – 49,99. Constanța are un scor asemănător, din acest punct de vedere, cu Podgorica, Muntenegru, BaniaLuk, Bosnia Herțegovina, Kiev, Ucraina, Campinas, Brazilia, Montevideo, Uruguay. Vecinii din Varna, Bulgaria, au 47,7 puncte.

Clasamentul este publicat de două ori pe an, în ianuarie și în iulie, folosind de fiecare dată o radiografie a prețurilor din ziua publicării. Estimările prețurilor sunt trimise de utilizatori.

În total au fost analizate 440 de orașe din lume.

Clasamentul poate fi citit în întregime aici.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Zurich, cel mai scump oraș din lume. Constanța, pe locul 307, cu cea mai mică putere de cumpărare dintre orașele mari ale României

  1. Toate orasele mai mari (nu vorbim de diverse sate din pusta) de pe locuri apropiate din clasament au reputatia de Mafia City. Oricum, nu din „lumea buna”. Meaningful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Obiectivul general este creșterea în continuare a calității vieții în municipiu”. Cum se împarte bugetul Clujului

lun ian. 13 , 2020
Primăria Cluj-Napoca s-a mișcat foarte repede și în acest an și a întocmit deja proiectul de buget pentru anul 2020. Obiectivele generale au fost prezentate, iar bugetul este deja supus dezbaterii publice. În Constanța lucrurile sunt mai întârziate. Încă nu se știe când va fi prezentată prima formă a bugetului. […]

V-ar putea interesa și: