Telegram detronează WhatsApp, Facebook nu mai e la fel de atrăgător

Telegram a ajuns pe primul loc al aplicațiilor, după numărul de instalări, după ce WhatsApp, deținut de Facebook, a anunțat că vrea să colecteze mai multe date de la utilizatori, pentru a le pune la dispoziția celor care vor să-și facă reclamă.

De pe locul 9 în decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc în topul global al aplicaţiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Citește și: Dacă vei comanda o pizza pe WhatsApp, vei vedea mai multe reclame la pizza pe Facebook

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie, ceea ce reprezintă o creştere de 3,8 ori faţă de prima lună a anului trecut, devansând liderul de până acum al clasamentului, TikTok (şi, automat, WhatsApp).

India este ţara în care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducând 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie.

Pe acelaşi val a urcat şi Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, deşi până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicaţii sunt mai populare în Google Play, unde ocupă primele două locuri, decât în App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 şi 3.

În consecinţă, Facebook, WhatsApp şi Instagram au pierdut câte două poziţii în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

Citește și: Poliția Locală Constanța renunță la WhatsApp


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amendat de jandarmi pentru că şi-a lăsat pitbull-ul nesupravegheat

lun feb. 8 , 2021
Duminică, 07 februarie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a observat un câine, rasei pitbull, care era nesupravegheat şi lătra la trecători, în zona Pieţei Ovidiu. Jandarmii l-au identificat în scurt timp pe proprietarul câinelui, aceasta neputând explica cum animalul […]
pitbull jandarmi constanța

V-ar putea interesa și: