Avea mașina burdușită cu țigări de contrabandă

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța au reținut un bărbat, de 60 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi maritime s-au sesizat cu privire la faptul că, într-o dană a Portului Constanța, un bărbat încărca mai multe baxuri cu țigarete.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat 12 baxuri a câte 50 de cartoane (120.000) de țigarete netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006.

Bunurile menționate, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

Continuând cercetările, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, împreună cu polițiști ai Gărzii de Coastă Constanța și reprezentanți ai Căpităniei Zonale Constanța, respectiv Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au efectuat un control la bordul unei nave, sub pavilion Malta, acostată în portul Constanța.

Au fost descoperite 36 de cartoane de țigarete nemarcate și nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

Bunurile au fost reținute de către organele vamale, fiind luată măsura sancționării față de căpitanul navei.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 60 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri corespunzătoare.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Știre falsă privind întreruperea furnizării apei în municipiul Constanța!

Wed Nov 3 , 2021
Ca urmare a faptului că pe rețelele de socializare circulă un anunț care face referire la  sistarea furnizării apei potabile începând de astăzi – 03 noiembrie 2021, ora 22.00, până joi – 04 noiembrie 2021, ora 12.00, RAJA SA anunță toți consumatorii că aceasta este o informație falsă. Toate comunicările […]