Tarom pierde 144.547 lei în fiecare oră și are de două ori mai mulți angajați decât o companie similară, dar nu va intra în faliment

Tarom, compania aeriană deținută de statul român, nu va intra în faliment, a dat asigurări ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta a afirmat că este nevoie de „îndrăzneala” de a lua anumite decizii pentru a redresa compania, făcând referire la numărul de angajaţi TAROM care estre dublu faţă de cât ar trebui să fie.

Întrebat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima Tv dacă TAROM intră în faliment, ministerul Transporturilor a răspuns negativ. 

„Zilele acestea am primit ultimul agreement de la Comisie pentru acel ajutor de la Comisia Europeană. Eu cred că am intrat pe linie dreaptă şi o să-l primim. În niciun caz nu intră în faliment”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul a dezvăluit că, atunci când nu circulă cu maşina, foloseşte avioanele TAROM. El admite că preţurile sunt mari şi „condiţiile, de  multe ori, nu reflectă aceste preţuri”.

„O companie de mărimea TAROM-ului trebuie să aibă în jur de 500, hai să zic 600 de angajaţi. TAROM-ul are mai mult decât dublu, în acest moment. Eu nu spun că asta este soluţia, să dăm oamenii afară, dar unele din serviciile pe care TAROM-ul le are internalizate în acest moment, din punctul meu de vedere, trebuie să fie externalizate. Din 600 de oameni cât ar trebui să aibă o companie de această mărime, 90 şi ceva la sută trebuie să fie personal navigant, nu de alte tipuri”, spune Grindeanu, subliniind că fosta conducere a companiei „nu a avut tăria necesară” să rezolve această problemă.

Recomandare: Tarom – mai rău decât low-cost?

În ultima vreme, pasagerii Tarom spun că nu li se mai oferă nici măcar un pahar cu apă, deși vorbim de zboruri de aproape trei ore.

În 2021, Tarom a înregistrat pierderi de 1.266.235.195 lei, adică de 144.547 de lei în fiecare oră. Cifra de afaceri a fost de 668.703.530 lei, iar numărul mediu de angajați de 1.144.

Recomandare: Imagine incredibilă surprinsă de un senator într-un avion TAROM


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 60 de puncte termice din Constanța nu vor mai livra căldură și apă caldă din 10 aprilie

Dum apr. 9 , 2023
Termoficare Constanța SA a anunțat că, având în vedere proiectul „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța-Etapa 1’’, se  impune executarea lucrărilor de conexiune a unor tronsoane noi de conducte magistrale, pe soseaua Mangaliei. Pentru realizarea acestor lucrări nu va putea  furniza căldură și apă caldă în […]

V-ar putea interesa și: