Pentru Primăria Constanța, o construcție gri, de beton, înseamnă parcare „verde”

Parcarea de la Spitalul Județean Constanța. În imaginea de sus, mai veche, se mai vedeau urme de verde. În partea de jos, recentă, totul e gri

Pentru Primăria Constanța, o construcție gri, de beton, înseamnă parcare „verde”.

Vorbim despre parcarea din fața Spitalului Județean Constanța, pe care atât Radu Mazăre, care a inaugurat-o, cât și actualul Compartiment de Comunicare și Mass Media al Primăriei Constanța, o numesc „parcare verde”.

Chiar astăzi, reprezentanții primăriei au anunțat, printr-un comunicat de presă, că „parcarea verde“ va fi închisă în perioada 07 – 10 mai 2019.

În fotografia din acest articol puteți vedea două ipostaze ale parcării: sus, de acum câțiva ani, când se mai vedeau niște urma de plante agățate la gratii. Jos, o imagine recentă, când orice urmă de verde a dispărut.

Propunem primăriei să o numească „parcarea gri”, nu verde, pentru că ar fi mult mai aproape de adevăr.

parcare verde spitalul judetean constanta (3)
Parcarea verde nu mai are niciun element verde (foto: CT100.ro, 11 iunie 2018)

Apropo, primăria a anunțat că, prin SC Confort Urban, va efectua lucrări de reparații și întreținere a suprafeței de parcare prin refacerea părții carosabile și a marcajelor rutiere. În același timp se va verifica instalația electrică a parcării și se vor curăța rigolele și scurgerile aferente.

Primăria roagă posesorii de autovehicule parcate în incintă să elibereze locurile ocupate înainte de începerea lucrărilor.

Unde să parcheze? Să se descurce. Primăria nu a oferit nicio alternativă.

Parcarea a fost inaugurată în 2012 și a reprezentat una dintre marile realizări ale viceprimarului Decebal Făgădău. I s-a spus „parcarea verde”, pentru că trebuia să fie o parcare eco, prietenoasă cu natura, un exemplu de clădire verde în spațiul public urban. La inaugurare, zeci de gradene erau agățate, pe exterior, la fiecare etaj. Acesta era, de altfel, singurul element verde. Între timp, acestea au dispărut, ca și plantele agățătoare care, probabil, ar fi trebuit să învelească, în timp, clădirea.

Bogdan Huțucă, pe atunci prefect, acum președintele PNL Constanța, felicita primăria condusă de Radu Mazăre pentru proiect:

„Problema parcărilor este una notabilă. Felicit primăria pentru succesul acestui proiect, care reprezintă un pas, în opinia mea, către arhitectură urbanistică cu adevărat europeană”.

Primarul Radu Mazăre îl lăuda pe „viceprimarul său”, Decebal Făgădău:

„Şi viceprimarul meu, Decebal Făgădău, merită aplauze pentru că a muncit foarte mult la acest proiect. La fel, felicit şi constructorul, care a terminat lucrarea înainte de termen cu o lună”, a declarat Mazăre.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Pentru Primăria Constanța, o construcție gri, de beton, înseamnă parcare „verde”

  1. In toata lumea civilizata si buna, parcarile publice sunt adevarate piese de arta urbana. Sculpturale si pline de farmec, concurate poate doar de cladirile celor mai spectaculoase muzee sau stadioane, programe de arhitectura cu spectaculozitate maxima. Numai PSD cu MAZARE si FAGADAU se puteau lauda cu o hidosenie paralelipipedica, fara sare sau piper, in tehnica de constructie de inceput de secol trecut, cu care pana si pre-comunistilor le-ar fi fost jena sa se prezinte in anii ’50. Iar mocofanul ala ii mai si lauda … E o traditie in special la alde primarii bulibashi PSD sa lucreze cu cei mai slabi proiectanti si sa realizeze numai tampenii, aplaudate numai de prostime. Mai e mult pana departe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nicu Ștefănuță, candidat al Alianței 2020 USR PLUS, vine în Constanța

vin mai 3 , 2019
Nicu Ștefănuță, candidat al Alianței 2020 USR PLUS la Parlamentul European, vine duminică, 5 mai, în orașul Constanța. Între orele 18.00 și 20.00, pe Faleza Cazino Constanța, Nicu Ștefănuță va discuta cu constănțenii despre problemele Constanței și cum poate un europarlamentar să sprijine dezvoltarea orașului nostru de la Bruxelles. Nicu […]

V-ar putea interesa și: