A murit Gigi Căpățână, fost director la Radio Neptun

Gigi Căpățână (alias Eugen Doinaru), fost director la Radio Neptun, unul dintre oamenii care și-au pus amprenta în mass media locală, dar și în mediul cultural, s-a stins din viață.

A fost și fondatorul Cenaclului Eveniment, care a activat în perioada 1983 – 1987, și pe care a încercat să-l readucă la viață prin 2013.

A condus mulți ani Radio Neptun, unde a avut ocazia să pregătească mai multe generații de ziariști. Prin anii 2000, angajările acolo se făceau prin concurs, iar cei care ajungeau aveau parte de o pregătire practică de foarte bună valoare de la Gigi Căpățână. Uneori strict, dar întotdeauna corect și bine intenționat, cu simț critic și artistic, a ajutat mai multe generații de jurnaliști și oameni de radio.

Se pensionase de circa trei ani.

Condoleanțe familiei!

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

3 comentarii

 • Pingback: Gigi Căpățână, fost director al Radio Neptun, s-a stins din viață | Cultura Constanta

 • ANGHEL CURTY JR.

  DUMNEZEU SĂ-L IERTE, SĂ-LODIHNEASCĂ!
  REGRET CĂ NU AM PUTUT ÎNSĂ VEDEA SEMNATARUL ARTICOLUI. ACEASTA, DEOARECE AR FI IMPERIOS NECESARĂ O PRECIZARE ESENȚIALĂ: CARE ESTE BAZA, SURSA AFIRMAȚIEI CĂ GIGI CĂPĂȚÂNĂ A FOST CEL CARE A ÎNFIINȚAT ÎN ANII ’90, CENACLUL EVENIMENT???…
  INFORMAȚIE DIN PĂCATE, TOTAL FALSĂ! DESIGUR, NU ESTE PENTRU PRIMA OARĂ CÂND ASEMENEA INFORMAȚII AU FOST FĂCUTE FĂRĂ O CÂT DE CÂT ATENTĂ APLECARE ASUPRA SURSELOR! ESTE TRIST A CONSTATA CÂT DE LWSNE POT FI MANIPULAȚI CHIAR CEI CE-ȘI SPUN “FORMATORI DE OPINIE”, CUM MIHAIL EMINESCU NU S-A AUTONUMIT!
  DESIGUR, “MORȚII CU MORȚII, VII CU VII!” SPUNE O VORBĂ CARE CONCLUZIONEAZĂ: “DESPRE MORȚI, NUMAI DE BINE!” TOTUȘI, AȚI FOST ACOLO, ÎN ANII ACEIA, ÎN CLIPA ACEEA, ÎN CARE S-A NĂSCUT CENACLUL EVENIMENT???…
  ADEVĂRAT, GIGI A CREAT UN NUME, UN SINGUR NUME: “EVENIMENT”… DOAR UN NUME, NUMAI UN NUME! CENACLUL ERA DEJA, FUNCȚIONA PRIN EVENIMENTE, PRIN SPECTACOLE… ALTCINEVA A MUNCIT PREȚ DE DOI ANI, ZI ȘI NOAPTE, SPRE A-L DĂRUI PUBLICULUI CU NUMELE SCHIMBAT DIN “METAMORFOZE” ÎN “EVENIMENT”! DAR DESPRE ASTA, ALTĂ DATĂ!

 • ANGHEL CURTY JR.

  P.S.
  O ERATĂ SE IMPUNE TOTUȘI:
  ÎN LOC DE “FONDATORUL CENACLULUI EVENIMENT”, A SE CITI “CO-FODATORUL CENACLULUI EVENIMENT”! PENTRU ÎNDREPTAREA UNEI REGRETABILE ERORI!

Leave a Reply

Your email address will not be published.