Ce au făcut polițiștii constănțeni în ultimele 24 de ore

IPJ Constanța a transmis, printr-un buletin de presă, sinteza activităților din ultimele 24 de ore.

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 5 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Pantelimon, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 8 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeași zi, poliţiştii Poliției municipiului Medgidia au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Medgidia, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Acțiuni pe linia respectării prevederilor Legii 55/2020

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe raza stațiunilor Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora și Venus, pe linia verificării respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 20 de persoane și au verificat 20 de operatori de plajă, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 avertismente și 2 amenzi, în valoare de 700 de lei.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 15.30-18.30 și la data de 6 august a.c., în intervalul orar 06.30-09.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Mangalia.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 la Legea nr. 55/2020, în valoare de 5.000 de lei și 9 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 7.500 de lei.

Acțiuni desfășurate de polițiști pe raza județului Constanța

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 09.00-11.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol și ai Biroului de Investigare a Criminalității Economice Mangalia au desfășurat o acțiune, pe raza orașului Techirghiol, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.200 de lei, dintre care una la Legea 55/2020, una la Legea 61/1991, una la Legea 12/1990 și una la Legea 8/1996.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza stațiunii Mamaia, pentru protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii  ilicite pe plajă și pe faleză sau alei pietonale, precum și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 90 de persoane și au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare 19.400 de lei, dintre care 60 la Legea 12/1990, în valoare de 19.000 de lei și una la Legea 61/1991, în valoare de 400 de lei.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 10.30-12.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza stațiunii Eforie Nord, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei, la Legea 12/1990, totodată fiind ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 200 de lei.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia asigurării ordinii și liniștii publice și a respectării normelor de conviețuire socială.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei la Legea 61/1991.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 13.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii actelor de comerț ilicit.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 50 de persoane și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.605 lei, dintre care 9 la Legea 12/1990, în valoare de 4.000 de lei, 15 la O.U.G. 195/2002, în valoare de 7.105 lei și una la Legea 61/1991, în valoare de 500 de lei.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 13.30-14.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie și vagabondaj.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 20 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei, la Legea 61/1991.

La data de 5 august a.c., în intervalul orar 14.00-16.00, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Poliție Constanța au desfășurat o acțiune pe linia asigurării ordinii și liniștii publice și a respectării normelor de conviețuire socială.

În urma activităților, polițiștii au legitimat peste 30 de persoane și au controlat aproximativ 20 de autovehicule, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.090 de lei, dintre care 5 la Legea 61/1991, în valoare de 2.500 de lei, 2 la Legea 12/1990, în valoare de 2.000 de lei și una la O.U.G. 195/2002, în valoare de 590 de lei.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 900 de lei.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști  

La data de 5 august a.c., în jurul orei 12.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe DN 3, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data 6 august a.c., în jurul orei 10.55, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, pe raza localității Amzacea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii continuă seria activităților preventive pe litoral

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia și ai Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au desfășurat activități informative în ceea ce privește prevenirea infracțiunilor de furt din autoturisme, furt din camerele de hotel/pensiune și de pe plajă.

Turiștii au fost sfătuiți să își ia toate măsurile de protecție și să fie atenți în mod permanent la bunurile lor, pentru a se bucura de un sejur liniștit. Astfel, au fost prezentate cauzele care duc la apariția acestui gen de fapte, modurile de operare cele mai frecvent folosite de către autori, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase.

În acest sens, polițiștii recomandă:    

 • Țineți permanent ușa de la camera de hotel/pensiune încuiată;
 • Când părăsiți camera, ferestrele trebuie să fie întotdeauna închise complet, mai ales cele situate la parter;
 • Evitați să lăsați ferestrele camerei întredeschise noaptea;
 • Depozitați-vă bunurile de valoare în seiful hotelului;
 • Evitați să lăsați bunuri de valoare pe balcon.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul local „Litoral 2020”.

Zen Residence4 thoughts on “Ce au făcut polițiștii constănțeni în ultimele 24 de ore

 1. Marea majoritate a politisti lor iau salariu degeaba!!!!
  NU ma simt in siguranta cu POLITIA ROMANA din pacate!!!!
  Nu au nici un pic de frica interlopii de ei!!!

  EI amendeaza babe si alti amarati.
  IMI DORESC O POLITIE PUTERNICA care sa nu manifeste frica de Interlopi, O POLITIE DE INCREDERE, SIGURA conform cu sloganul.

  In schimb avem o POLITIE CORUPTA PLINA DE GRASI CAREIA II ESTE FRICA SA FOLOSEASCA ARMAMENTUL DIN DOTARE CAND AU DE A FACE CU INTERLOPII!!!! Despre POLITIA LOCALA – astia sunt total inutili, angajati pe pile, grasi so ASERVITI POLITIC, sunt in SLUJBA PRIMARULUI NU A CETATENILOR.
  Imi doresc sa fiu Contrazis cu argumente si FAPTE ce dureaza mai mult de o saptama a.

 2. Ca un bun exemplu a ceea ce am afirmat mai sus vedeti exemplul cu inmormantarea sefului clanului DUDUIANU unde POLITIA ROMANA E JENANTA!!!

  POLITIA ROMANA INCAPABILA SA IA MASURI FOARTE DURE pe care de altfel le ar fi luat daca era vorba de cetatenii normali care le platesc salariile!!!

  RUSINE POLITIA ROMANA CA NU APLICATI LEGEA INDIFERENT DE INTERLOP!!!!

  VA E FRICA?

  Cum sa avem incredere in voi?

  Neaparati pe noi sau aparati infractori???
  RUSINE, RUSINE, RUSINE…..
  FACETI INSTITUTIA POLITIEI DE RAS

 3. Care POLITIE ROMANA!!!
  Sunt uzi pe ei de frica (POLITIA ROMANA), nu au avut curaj sa zica nimic de nerespectarea
  normelor in plina ofensiva a virusului!!!
  Legea nu se aplica clanurilor interlope indiferent ce spectacol de duzina face VELA si DESPESCU.
  A vazut o Tara intreaga ca POLITIEI ii e frica Sa APLICE LEGEA (ce ar trebui sa fie una pentru toti).
  Cu parere de rau dar noi cetatenii nu putem avea incredere in POLITIA ROMANA asa cum actioneaza ea acum.
  Vreti exemple:
  Cazul Caracal va spune ceva despre capacitatea POLITIEI Romane?

 4. Oricum SEFII POLITIEI Romane au aservit POLITIA ROMANA clanurilor de interlopii.
  A fost asa de vizibil la inmormantarea tiganului asta agramat care nu a contribuit la BUGETUL statului cu nimic dar care a fost deasupra LEGII.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Profesorii, învățați de C.C.D. să utilizeze tehnologiile digitale

Thu Aug 6 , 2020
Casa Corpului Didactic Constanța a organizat, în perioada iunie-iulie, o serie de programe de formare continuă pentru personalul didactic și didactic auxiliar, prin care se dorește adaptarea procesului educațional la utilizarea instrumentelor digitale, conform Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr. 4862/08.07.2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin pentru personalul didactic […]