Clubul Sportiv Municipal Constanța confirmă pe 15 iunie că pe 16 iunie începe un campionat de bărci și speră să atragă vizitatori din întreaga lume

Un concurs similar s-a ținut pe vremea lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Foto: Constanța 100%

Până azi, 15 iunie, nu s-a știut sigur dacă o o competiție de bărci de viteză anunțată pentru 16-18 iunie pe Lacul Siutghiol din Mamaia va avea loc.

„Evenimentul a tronat sub semnul incertitudinii ca și desfășurare din cauze ce nu au ținut de Primăria Municipiului Constanța și CSM Constanța, astfel, cu o întârziere de 48 de zile de la semnarea protocolului, revenim cu detalii și precizări legate de eveniment. Contrar ezitărilor Federației Române de Yachting, care ulterior și-au clarificat toate nelămuririle legate de partenerii săi: Federația Internațională de PowerBoating și UIM Events (în calitate de deținătoare unică a drepturilor sportive și comerciale a claselor 3-6 litri cunoscute ca UIM XCAT WORLD CHAMPIONSHIP) și prin implicarea și ambiția autorităților locale din Constanța, evenimentul UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023 urmează a se desfășura conform calendarului inițial stabilit, pe lacul Siutghiol.”, a anunțat Club Sportiv Municipal.

Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța, spune că această competiție internațională „contribuie semnificativ la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top” și că „prin organizarea de evenimente internaționale precum acesta, Mamaia își consolidează reputația ca destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită.”

Primăria Constanța plătește din bani publici 1,7 milioane lei pentru organizarea evenimentului.

La cursă vor participa 9 ambarcațiuni pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Lacul Siutghiol va fi scena unei demonstrații de putere și tehnică, cu ambarcațiuni care vor atinge viteze de peste 150 km/h.

Organizatorii spun că astfel de evenimente „au un impact major asupra dezvoltării turismului și recunoașterii globale, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii, curioși să experimenteze frumusețea naturală a zonei, diversitatea culturală, ospitalitatea locală, precum și spectacolul oferit de astfel de evenimente.”

Organizatorii nu au spus și câți turiști se vor hotărî de azi pe mâine să ajungă în Mamaia pentru eveniment.

Un eveniment similar a fost organizat și de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, acum circa 15 ani.

Recomandare: De ce nu vin turiști străini pe litoralul românesc


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța nu exclude 100% contaminarea, în viitor, a Mării Negre

joi iun. 15 , 2023
Primăria Constanța a luat act că în ultimele zile au apărut numeroase știri negative despre litoralul românesc, despre care s-a afirmat că reprezintă un adevărat pericol pentru turiști. Instituția a afirmat că Direcția de Sănătate Publică Constanța a recoltat deja probe în acest sezon de îmbăiere iar analizele au relevat […]

V-ar putea interesa și: