Drumul Arianei Dudună de la Colegiul Mihai Eminescu din Constanța la Universitatea Stanford, SUA

Ariana Dudună în platoul Tomis TV, în emisiunea „Punctul pe i”

Ariana Dudună, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța, a fost admisă la prestigioasa Universitate Stanford din SUA, situată în top trei din lume în mai toate topurile de specialitate. Este universitate la care au absolvit oamenii care ne-au dat Google, Nike, WhatsApp, Instagram, Yahoo, HP, cei care au pus pe picioare sau au ajutat să crească afaceri precum NVIDIA și General Motors, dar și universitatea la care a absolvit al 31-lea președinte al SUA, Herbert Hoover, actualii premieri ai Marii Britanii și Greciei.

Performanța Arianei Dudună este, privită în acest context, cu atât mai remarcabilă.

Aceasta a vorbit, în emisiunea „Punctul pe i”, pe care o realizez la Tomis TV, despre cum a ajuns să aplice pentru Stanford, în ce a constat procedura, ce dorește să studieze și unde se vede peste zece ani.

Veți afla că și-a depus dosarul pentru universitățile Stanford și Richmond. Cea din urmă o primea cu o bursă de merit. A fost invitată acolo, s-a dus să vadă campusul și a fost impresionată. A ales totuși Stanford. Și aici a primit o bursă școlară.

Veți afla și că nu s-a meditat nici măcar o oră pentru a ajunge la una din cele mai celebre universități din lume, dar și că procesul de admitere a constat în câteva esee și un interviu. A contat mult în reușita sa faptul că a condus Asociația Elevilor din Constanța, că s-a implicat în lupta pentru drepturilor elevilor.

Ariana Dudună a explicat, pe larg, și următoarea sa declarație, pe care a postat-o recent pe pagina sa de Facebook: „România Educată a fost o minciună, iar ideea de reformă în România pare că a devenit o glumă proastă. Nu cred că în următorii 10 ani se va mai schimba ceva. Sper din tot sufletul să mă înșel, dar realitatea este că educația a stagnat. Între a fi complice sau martor la acest declin, nu vreau să aleg niciuna.”

A vorbit în emisiune și despre provocările pe care le presupune să faci facultatea în celălalt capăt al lumii, în California. O să-i fie dor de familie, desigur, dar și – iar acest lucru nu l-a spus în emisiune – de pisica pe care o lasă acasă.

Vă invităm să urmăriți o discuție cu o domnișoară remarcabilă.

P.S. În emisiune a spus că nu știe exact câți elevi români au fost admiși la Stanford anul acesta. M-a sunat după să-mi spună că tocmai ce aflase de încă unul. Așadar, doi români.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum va fi vremea de 1 mai pe litoral

vin apr. 5 , 2024
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 8 aprilie – 6 mai. Vremea se anunţă mai caldă decât în mod normal pentru următoarea lună. În Săptămâna Patimilor pentru credincioșii ortodocși, va ploua normal în regiunile sudice și sud-estice. De 1 mai, se așteaptă să […]
Primăvara în Mamaia. Foto: Matca Vision Studio

V-ar putea interesa și: