Israel: explozie de cazuri de Omicron, niciun deces!

Ierusalim

Israelul a înregistrat creștere explozivă a numărului de cazuri COVID-19 cu Omicron. Vineri și sâmbătă bilanțurile zilnice au fost de peste 60.000 de infecții cu Sars-Cov-2 în această țară cu 9 milioane de locuitori.

Dar nu a înregistrat niciun deces din cauza acestei variante.

O a patra doză de vaccin contra COVID-19 administrată persoanelor de peste 60 de ani din Israel le-a făcut pe acestea de trei ori mai rezistente la forme de boală grave față persoanele din aceeași categorie de vârstă inoculate de trei ori, a anunțat duminică Ministerul israelian al Sănătății, citat de Reuters.

De asemenea, ministerul a mai spus că a patra doză i-a făcut pe cei de peste 60 de ani de două ori mai rezistenți la infectare decât cei din aceeași grupă de vârstă care au primit trei doze de vaccin anti-coronavirus.

Un studiu preliminar publicat de centrul medical Sheba din Israel a constatat că a patra injecție crește anticorpii la niveluri chiar mai ridicate decât a treia, dar “probabil” nu până la punctul în care să poată respinge complet varianta Omicron, foarte transmisibilă.

Israelul a început să ofere a patra doză de vaccin Pfizer/BioNtech persoanelor de peste 60 de ani la în primele zile ale acestei luni, când valul Omicron a cuprins țara.

Ministerul a transmis că studiul pe care l-a realizat împreună cu mai multe universități israeliene importante și cu centrul Sheba a comparat 400.000 de persoane de peste 60 de ani care au primit a patra doză cu 600.000 de persoane din această grupă de vârstă care au primit a treia doză în urmă cu mai mult de patru luni.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O șoferiță de autobuz din Constanța, impresionată de Cluj: „Oameni civilizați!”

Mon Jan 24 , 2022
O șoferiță CT Bus din Constanța a fost în Cluj-Napoca și a fost impresionată de ce a văzut acolo. „Lucrez in transportul în comun Constanța! În data de 17 ianuarie 2022 am avut privilegiul să vizitez orașul Cluj. Ce pot să spun, din scurta mea vizită, comparativ cu situația din […]