Lidl: „Produsele depistate cu Salmonella spp nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare”

În data de 18.03.2024, în urma controlului din magazinul Lidl din orașul Focșani, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea a prelevat probe din mai multe produse din carne de pui. Potrivit buletinului de analiză din 29.03.2024, comunicat către Lild astăzi, 02.04.2024, a rezultat că o parte dintre probele prelevate au fost contaminate cu SalmonellaInfantis.

În ceea ce privește tipul de Salmonella, respectiv Salmonella Infantis, depistat la un produs aflat în magazinul nostru din Focșani, Lidl menționează următoarele aspecte pe care le considerăm  importante pentru consumatori săi:

„Legislația în vigoare, respectiv Ordinul Președintelui ANSVSA nr.35/2016, modificat prin Ordinul Președintelui ANSVSA nr. 66/2022,  menționează că, în cazul depistării altor tipuri de Salmonella spp, cu excepția Salmonella Enteritidis și/sau Salmonella Typhimurium, produsele din carne de pui proaspătă nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare. Legislația are în vedere faptul că celelalte tipuri de Salmonella, inclusiv Salmonella Infantis, sunt distruse prin tratamentul termic al produsului. În aceeași linie sunt și prevederile legislației din Uniunea Europeană, respectiv Regulamentul nr. 2160/2003 privind controlul Salmonellei și al altor agenți zoonotici specifici, prezenți în rețeaua alimentară și Regulamentul nr. 200/2012 privind un obiectiv al Uniunii de reducere a Salmonella Enteritidis și Salmonella Typhimurium la efectivele de pui de carne, astfel cum se prevede în Regulamentul nr. 2160/2003.”

În acest sens, producătorul menționează specific pe ambalajul tuturor produselor din carne de pui din care au fost prelevate probe, că produsul nu se consumă în stare crudă, că lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile și ustensilele folosite, iar carnea proaspătă, nepreparată se păstrează separat de alte alimente.

Comerciantul a redat formularea exactă de pe eticheta produselor din care au fost prelevate probe în controlul mai sus menționat:

Termenul de valabilitate se păstrează doar când lanţul frigorific nu se întrerupe. A se consuma imediat după întreruperea lanţului frigorific și a se prepara întreaga cantitate. Lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile și ustensilele folosite. A nu se consuma produsul în stare crudă. În bucătărie, carnea proaspătă se păstrează separat de alte alimente.”

Recomandare: Constanța. Patru supermarket-uri, la câțiva pași distanță: Kaufland, MegaImage, Penny și Lidl


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Austria sabotează România: „Ar fi GREȘIT să stabilim o dată pentru aderarea la Schengen terestru”

mar apr. 2 , 2024
Blocarea accesului în spațiul Schengen terestru aduce pierderi pentru România: țara noastră pierde cel puțin 2% din PIB anual, din cauză că nu face parte din familia Schengen, arată calcule guvernamentale. Cei mai furioși sunt transportatorii rutieri, care uneori așteaptă chiar și câteva zile la granița cu Ungaria sau Bulgaria […]

V-ar putea interesa și: