Salariu de 250.000 de euro pe an, din bani publici, pentru o handbalistă. „Merită două milioane”, spune Gheorghe Hagi

gheorghe hagi

Gheorghe Hagi, antrenorul formaţiei Farul Constanţa, a vorbit despre reacţiile apărute atunci când s-a aflat că handbalista Cristina Neagu, supranumită Messi al handbalului, câştigă 250.000 de euro şi a afirmat că a fost multă invidie, dar şi răutate şi că sportiva trebuie să câştige un milion sau două milioane de euro pe an.

„Cea mai bună handbalistă din lume, Messi al hanbalului, v-aţi mirat de ce câştigă 300 sau 250 de mii de euro. Domnilor, hai să ne trezim odată, vă rog frumos, ce atâta invidie şi atâta răutate? Ea trebuia să câştige un milion pe an, două milioane pe an.  Chiar aşa ne ducem în jos, până unde? Messi al handbalului, cea mai bună sportivă din lume, oare cât câştiga dacă era în altă parte?  E incredibil câtă invidie şi câtă răutate, când de fapt ea trebuia să fie cea mai bine plătită, să aibă cinci sponsori, cei mai mari din România, dacă e Messi, cea mai bună din lume. Şi noi eram invidioşi de ce câştigă ea 250 de mii? E incredibil”, a declarat Hagi, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Ce nu spune Gheorghe Hagi este că, în decembrie 2021, când a semnat un nou contract cu CSM, Cristina Neagu devenea cea mai bine plătită handbalistă din lume! Dacă deja ai cel mai mare salariu din lume, este viabil, economic și sportive, să îl mărești de zece ori?

De asemenea, a omis să precizeze că Mesi nu primește bani de la contribuabilii din București. De fapt, nu primește bani publici. Clubul Sportiv Municipal București a fost înființat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 153/19.06.2007 ca secție de handbal feminin a asociației polisportive Clubul Sportiv Municipal București. Așadar, ca și în cazul Clubului Sportiv Municipal Constanța, o bună parte din bani vin de la bugetul local, de la persoanele fizice și firmele care își plătesc impozitele și taxele.

Recomandare: Topul salariilor din România: Cluj se bate cu București pentru locul 1, Constanța cu Galați pentru locul 11

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a vorbit despre banii pe care Primăria îi dă către CSM București.

„Echipei de handbal CSM București îi dăm 14 milioane de lei în fiecare an, în ultimii trei ani. Nivelul sponsorizărilor pe care le atrage a crescut foarte mult. De undeva de la 100.000 de euro a ajuns la 600.000 de euro în momentul acesta. Aceştia sunt bani care se duc către echipa de handbal. Toată lumea vorbeşte de banii care se duc la CSM Bucureşti, dar eu vă invit să ne uităm şi la bugetele celorlalte echipe din liga naţională de handbal, care sunt apropiate. Și sunt echipe care nu au prezenţa pe care a avut-o CSM în Liga Campionilor. Peste tot în Europa handbalul este finanţat de autorităţi locale. Sunt mai mulţi sponsori decât în România, dar, în esenţă, e finanţat de autorităţi. Eu cred că e un lucru bun că lucrul acesta se întâmplă şi la Bucureşti, la CSM, şi la Rapid, care e finanţat de Ministerul Transporturilor. Şi la Bistriţa, care e finanțat de Consiliul local sau Judeţean. Aşa stimulăm oamenii să vină către sport”, a spus Nicușor Dan la Radio România Actualități, în mai 2023, potrivit economedia.ro.

Poate că un handbalist de talie mondială merită nu două, ci zece milioane de euro. Problema este cine plătește.

COMPLETARE. Hagi, salariu de 500 de euro

Gheorghe Hagi a dezvăluit și ce salariu are el: 500 de euro.

„Noi ne-am făcut datoria cu vârf şi îndesat la Constanţa. Mai mult de atât eu nu pot să fac. Nu o să stau toată ziua să muncesc, am muncit 14 ani, doar acum în ultimii doi ani am luat bonusuri, dar am muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro salariu. Asta nu o să mai poată se întâmple, nu o să mai fie, nu poate să meargă înainte aşa. Şi eu vreau să aduc pe altcineva şi eu vreau să fie altcineva în postul ăsta, că nu întotdeauna pot să dau randament, nu întotdeauna o să fiu eu perfect, că sunt şi eu om ca toţi oamenii, ca toţi ceilalţi”, a afirmat Gheorghe Hagi.

El a precizat că Farul trebuie să găsească acţionari şi că lucrurile nu pot merge la fel în fiecare an.

„Vreau să găsesc să vină altcineva în locul meu, pentru că suntem manageri şi când eşti manager o dată îţi merge, o dată nu îţi merge şi după aceea, bineînţeles, pe plan administrativ, prioritatea numărul unu a lui Farul e una singură, să găsească acţionari pentru că e construit în formula aceasta ca să poată să devină mai bun decât e, ca să poată să se dezvolte. Dacă se va întâmpla lucrul ăsta, da, dacă nu, să nu fie surprize să nu reducem lucrurile, pentru că lucrurile nu pot merge în fiecare an la fel. În fiecare an Farul lucrează cu deficit de buget. Cine se pricepe şi ştie, ia mesajul foarte clar”, a mai declarat antrenorul.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Salariu de 250.000 de euro pe an, din bani publici, pentru o handbalistă. „Merită două milioane”, spune Gheorghe Hagi

  1. Problema cu salariul lui „MessI” este că o bună parte din bani vin de la bugetul local, de la persoanele care își plătesc impozitele și taxele (unele din puținul lor). Este o problemă de morală. Restul sunt vorbe… Nici eu nu sunt zgărcit,uite,sunt de acord să-i dubleze salariul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Victorie a Colegiului Național „Mihai Eminescu” la Concursul Naţional DELF Junior 2023

sâm feb. 3 , 2024
Cu prilejul aniversării a 30 de ani de la lansarea examenelor DELF/ DALF în România, Institutul Francez şi Alianţele Franceze din întreaga ţară, au propus profesorilor de limba franceză şi elevilor care studiază şi iubesc această limbă, acelora care au susţinut sau şi-au propus să susţină în viitor un examen DELF, […]

V-ar putea interesa și: