Topul salariilor din România: Cluj se bate cu București pentru locul 1, Constanța cu Galați pentru locul 11

Salariile în județul Constanța nu sunt nici măcar în top 10 la nivel național. Județe precum Cluj și Timiș sunt la mare distanță. Asta deși cei care conduc în prezent județul și municipiul Constanța promiteau că ne vom apropia de Cluj, de exemplu, din punct de vedere al puterii economice.

Cluj este pe locul al doilea în acest clasament, fiind depășit numai de București. Distanța dintre cele două este foarte mică. Dacă în capitală, salariul mediu net a fost de 5.984 de lei în octombrie 2023, în Cluj a fost de 5.798 de lei. Diferență de 186 de lei. Cifrele sunt obținute de la Institutul Național de Statistică. Dacă luăm în calcul multinaționalele din București, angajații bine plătiți din structurile de conducere a țării, putem conchide că performanța Clujului este remarcabilă.

Tendința este de apropiere și nu ne-am mira ca, în viitorul apropiat, București să fie detronat de pe locul 1.

Din păcate, județul Constanța nu apare în top 10. Noi ne luptăm cu Galați, pe care în octombrie 2023 am reușit, potrivit INS, să îl întrecem: 4.191 de lei la noi, 4.184 lei ei. Deci stăm mai bine cu 7 lei.

Mai bine decât în Constanța se câștigă și în Timiș, Sibiu, Ilfov, Iași, Mureș, Prahova, Brașov și Olt.

Recomandare: Constanța, orașul în care este cel mai scump să trăiești din toată România. E mai scump decât în Bangkok, Istanbul, Moscova sau Bali


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Topul salariilor din România: Cluj se bate cu București pentru locul 1, Constanța cu Galați pentru locul 11

  1. Basescu era presedinte jucator parca atunci cind s-a hotarit ca resedinta a regiunii se safie Galati, nu?
    Va mai mira ca Galati va fi in fata Constantei in tot si-n toate?
    Nu ar trebui sa va mire.

  2. Ptr a creste salariile la nivelul din orasul Cluj Napoca, e nevoie de un primar care sa aiba puterea de influenta gen Boc, oameni alaturi gen „grupul de la Cluj” si multa vointa de a face gen Boc precum aducerea multinationalelor IT, poligoane industeiale, multi studenti, rigoare gen Boc in Primarie, cetateanul sa fie in centrul atentiei functionarilor publici, etc… Si o excelenta cooperare intre institutiile locale. Si copiat exemple si de la Bolojan din Oradea!! Succes!! Haide Farul!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Portul Constanța, viitor port Schengen, se fură tone de cereale și cărbuni

vin feb. 2 , 2024
La data de 1 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția Port, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,  au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Din cercetările efectuate […]

V-ar putea interesa și: