Seceta afectează grav Dobrogea. Culturi compromise aproape în totalitate

Dobrogea este sub spectrul unei secete pedologice nemaiîntâlnite în ultimii ani.

Din datele specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, „se înregistrează deficite de umiditate în sol – secetă pedologică moderată, puternică și extremă”, a anunțat prefectul Constanței, George Niculescu.

Mai precis, agricultorii se confruntă cu probleme mari, inclusiv în județul Constanța, unde sunt culturi compromise (în special culturile de toamnă, grâu și orz) în proporție de 50, până la 100% (în unele cazuri).

„Nu îi vom lăsa la greu pe cei care își câștigă existența muncind pământul. În acest sens, zilele trecute am semnat ordinul de constituire a unei comisii de constatare și evaluare a pagubelor, din care fac parte reprezentanți ai administrațiilor locale, dar și reprezentanți de la APIA și Direcția Agricolă. Această comisie nou formată se va întruni ori de câte ori va fi nevoie, se va deplasa în localitățile afectate și va face evaluări constant. În baza acestor evaluări, voi face tot posibilul să facilitez deblocarea despăgubirilor, pentru că fermierii trebuie să rămână pe linia de plutire pentru sezoanele agricole viitoare. Avem de-a face, așadar, cu un început de an extrem de dificil, din toate punctele de vedere. Dar vom găsi soluții, dacă reușim să conlucrăm eficient și în slujba cetățenilor.”, a spus prefectul.

prefectul Constanței, George Niculescu
Prefectul Constanței, George Niculescu

Acesta speră ca toate autoritățile și instituțiile implicate la nivelul județului să-și ducă misiunea la capăt.

„În această perioadă, mai mult ca oricând, cu toții trebuie să dăm dovadă de profesionalism”, a conchis George Niculescu.


Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.