Septimiu Bourceanu îi explică ministrului Sănătății, ca la școală, de ce Constanța are nevoie de un nou spital

senatorul PNL Septimiu Bourceanu îi transmite ministrului câteva cifre, pe care ar fi trebuit să le știe și să le ia în considerare, și îl invită la o întrevedere în Parlament
Senatorul PNL Septimiu Bourceanu îi transmite ministrului câteva cifre, pe care ar fi trebuit să le știe și să le ia în considerare, și îl invită la o întrevedere în Parlament

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, USR PLUS, a anunțat că vrea să construiască 7 spitale noi, dar NU și în județul Constanța.

O decizie greșită, care dezavantajează, ba chiar condamnă, locuitorii din Constanța, Tulcea, dar și turiștii care vin pe litoral.

Într-un apel public, senatorul PNL Septimiu Bourceanu îi transmite ministrului câteva cifre, pe care ar fi trebuit să le știe și să le ia în considerare, și îl invită la o întrevedere în Parlament. Cu alte cuvinte, îi explică, așa cum explică un profesor unui elev, de ce are Constanța nevoie de un spital.

„Domnule ministru, știți că locuitorii din județele Constanța și Tulcea ar trebui să se îmbolnăvească programat și chiar și așa ar fi internați câte doi pacienți pe un pat de spital?”, spune Septimiu Bourceanu, care îi ofere și explicații.

🏥 Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are 1300 de paturi în Planul Național de Paturi, adică 1300 de paturi aflate în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța.
🏥 Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are o adresabilitate regională, ceea ce înseamnă că aici se tratează pacienți și din județele limitrofe Constanței, cum ar fi județul Tulcea.
🌡️ Asta înseamnă că la Spitalul Județean din Constanța apelează 763.549 locuitori, adică populația județului la care adăugăm 245.899 locuitori, adică populația județului Tulcea. În total 1.009.448 de români.
🚑 Acestor oameni li se adaugă în perioada sezonului estival, potrivit statisticilor, 1.208.999 turiști din țară și din străinătate.
🛌 Asta înseamnă că, dacă luăm în calcul populația Dobrogei, adică 1.009.448 locuitori, și o împărțim la cele 1.300 de paturi de spital vom observa că fiecărui pat de spital din Spitalul Județean Constanța îi revine un număr de 776,5 pacienți.
👨‍⚕️ Iar în sezonul estival, potrivit aceluiași calcul, fiecărui pat de spital din Spitalul Județean Constanța îi revin 1.706,5 pacienți.

„După cum vedeți, domnule Vlad Voiculescu, aceasta este presiunea la care este supus sistemul sanitar constănțean în fiecare moment. Ceea ce am scris aici este doar un aspect al unui sistem medical subdimensionat și subfinanțat care are nevoie urgentă de un spital mare, modern și care să facă față necesităților unei regiuni de importanță strategică a României. Având în vedere responsabilitatea legală pe care o aveți în asigurarea sănătății publice, vă aștept luni, 08 februarie 2021, ora 16:30 la Grupul Parlamentar P.N.L. din Senatul României.”, îi transmite senatorul liberal.

Vă recomandăm și: Scrisoare deschisă către parlamentarii PLUS USR: „Când o să mai moară oameni cu zile în spitalele supraaglomerate și vechi din Constanța, veți avea și voi sânge pe mâini”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Activitatea Gărzii de Coastă, influențată de coronavirus

vin feb. 5 , 2021
În data de 04.02.2021, începând cu ora 10.00, la sediul Gărzii de Coastă, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei, în sistem videoconferinţă, în prezenţa domnului chestor principal de poliţie Bogdan Ivănescu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, și a şefilor de structuri din cadrul […]

V-ar putea interesa și: