Valoarea tichetelor RESPECT va crește din 2024

Crește valoarea tichetelor RESPECT, a anunțat Primăria Constanța pe 6 decembrie. Începând cu anul viitor, beneficiarii acestui program vor primi 8 tranșe a câte 75 de lei fiecare.

„Această majorare vine în completarea sistemului asigurărilor sociale de stat pentru a preîntâmpina riscul de excluziune socială a persoanelor defavorizate, mai ales că, potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 2019 – 2023, indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64%, salariul minim pe economie a crescut cu 48% în perioada 2019-2023 și punctul de pensie, cu 24%.”, a anunțat instituția.

Pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;

b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;

d) persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;

e) persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal;

f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Reamintim că se pot depune cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” pentru anul 2024 conform Hotărârii nr. 322/30.09.2021 privind modificarea și completarea HCL nr. 24/2016 privind aprobarea Programului „RESPECT.

Înscrierea în Programul „RESPECT” se face pe baza următoarelor documente:

– cerere tip;

– copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;

– documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile și documentele necesare se pot depune prin:

– Poșta Română la adresa din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4 – punctul de lucru al D.G.A.S. Constanța;

– fizic la Punctele de lucru D.G.A.S. mai jos menționate, în intervalul de lucru

Luni – Vineri, între orele: 10:00 – 16:00.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro sau se pot ridica de la punctele de lucru:

– Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;

– Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis;

– Clubul de pensionari din șos. Mangaliei, nr. 86A;

– Pavilion de vară Poarta 6 – Parc Poarta 6;

– Pavilion de vară Teatrul de Stat – Parc Teatru Oleg Danovski;

– Pavilion de vară Tomis II – Parc Tomis II;

– Pavilion de vară Casa de Cultură – Parc Casa de Cultură.

Menționăm că pentru depunerile online, se va pune la dispoziție o platformă de lucru a D.G.A.S. Constanța, la o dată pe care o vom anunța ulterior.

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:

Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale

Telefon: 0341.448.530  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Florin Cocargeanu, USR: „Chiar dacă există o lege inițiată de USR care permite accesul liber pe terenurile de sport în afara orelor de program, multe școli din Constanța încă țin curțile închise”

mie dec. 6 , 2023
Florin Cocargeanu, consilier municipal USR și fost viceprimar al municipiului Constanța, a dezvăluit astăzi, că educația este o prioritate pentru el, motiv pentru care, în timpul în care a fost viceprimar, a făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a îmbunătăți situația din unitățile de învățământ constănțene. „Pentru ca […]

V-ar putea interesa și: