Zi neagră pe litoral! Oamenii se îneacă pe capete, ISU Dobrogea acționează cu toate forțele din dotare

Fotografie cu rol demonstrativ

Zi neagră pe litoralul românesc! Cel puțin șapte persoane sunt căutate, după ce au dispărut în mare, sau li se acordă primul ajutor, iar forțele de intervenție aproape că nu mai fac față.

„În sudul litoralului, de la Vama Veche până în Olimp, acționează avem toate forțele Inspectoratului pentru Situații de urgență”, a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al instituției.

Este vorba despre 4 SMURD terestre, șenilate iar pe mare au ieșit ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri. Se acționează și din aer, cu un elicopter care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă.

Cei de la ISU sunt ajutați de forțe suplimentare: cinci ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța, nave de la ARSVOM și de la Garda de Coastă.

„Misiunea este un dinamică, este dificil de acționat din cauza gradului de agitație al mării. Toți colegii sunt angrenați în gestionarea situațiilor de urgență apărute”, a mai spus Anca Chiriță.

COMPLETARE ora 13.11

Un bărbat de 76 de ani a murit

„În stațiunea Neptun o persoană scoasa din mare refuză transportul la spital. În Venus, un copil în vârstă de 9 ani a fost scos din mare cu probleme respiratorii și transportat la spital. Tot aici, o femeie a fost transportată la spital în stop cardiorespirator (n.r. prezenta funcții vitale). În Olimp, un bărbat de 76 de ani a murit. În Jupiter, o persoană refuză transportul la spital. În Vama Veche, trei persoane scoase din mare refuza transportul la spital. În momentul de față a mai rămas o persoana dispăruta în mare la Venus.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Toate apelurile din această zonă au fost date în circa o oră (de la 11.30 până la aproximativ 12.30).

Imagini de la operațiunea de salvare din Venus. Video: ISU Dobrogea

Salvamarii au luptat contra cronometru pentru salvarea tuturor persoanelor alături de militarii de la ISU Dobrogea, pompieri-paramedici, personalul medical SAJ, echipajul elicopterului, scafandrii inspectoratului.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.