Biserică versus școală. Cum tratează primarul Constanței două probleme similare cu măsuri diferite

Primarul Constanței îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului de tendențiozitate și îl invită să desființeze biserica ridicată ilegal pe trotuar

Școala Gheorghe Țițeica din Constanța are o hotărâre definitivă și irevocabilă care spune că trebuie să intre în posesia unor spații ale liceului tehnologic de lângă. Cel unde niște elevi fugăreau o elevă în pauză ca să o violeze.

Primarul Făgădău a trimis un executor judecătoresc pentru a pune în practică. S-a lovit de refuzul fostului director de acolo. Primarul Chițac ignoră această hotărâre. Pur și simplu o ignoră.

Am încercat, personal, în calitate de părinte a doi copii care învață sau au învățat acolo, dar și în calitate de fost profesor la acea școală, să îi explic primarului că există o hotărâre și că, ne place sau nu, trebuie aplicată. Nu am reușit. Nu am putut să ajung nici măcar un minut în fața sa pentru a-i prezenta situația.

Probabil că aș fi putut să o fac într-una din emisiunile pe care le moderam, dar nu am vrut să profit de situație. Mă gândesc dacă nu cumva am greșit: acolo învață peste 1.500 de copii, ar fi meritat probabil să încalc regulile deontologice și să insist pe lângă primar până când îi prezentam situația.

Am încercat să ajung într-o audiență, oficial, dar procedura durează circa șase luni, exact ca pe timpul lui Decebal Făgădău. Și oricum e foarte greu de ajuns la primar, pentru că înainte treci pe la mai mulți subalterni, iar aceștia au darul de a spune că problemele sunt rezolvate, deși nu sunt.

Nu, primarul nu e „abordabil”, așa cum spune prin emisiuni omul de afaceri Gabriel Comănescu. Cel puțin nu pentru noi, oamenii simpli. Cu atât mai puțin pentru ziariștii critici, pe care asociația pe care a condus-o voia să-i dea afară din oraș.

Cât despre city managerul Felicia Ovanesian… Nici nu știu dacă oferă audiențe.

Lucrurile stau diferit în cazul bisericii de pe bd. Tomis. Aici, Vergil Chițac dă ultimatumuri. Vrea să o dărâme, să respecte legea.

O spun răspicat: în opinia mea, hala aceea care servește drept biserică nu are ce căuta acolo.

Dar de ce nu se bate cuplul Ovanesian – Chițac atât de tare și pentru ca școala aceasta să obțină ceea ce i se cuvine, potrivit instanței? Și, pe cale de consecință, pentru ca 1.500 de elevi să aibă sală de sport, așa cum au promis în campanie și el, și fostul primar?


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zona peninsulară a Constanței a rămas fără apă caldă

joi iun. 16 , 2022
Din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport amplasată pe str. Sulmona, nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum în zona Peninsulă. Echipele de intervenție ale societății TERMOFICARE CONSTANȚA SRL au început lucrările de eliminare a avariei. Se estimează reînceperea furnizării energiei termice […]

V-ar putea interesa și: