Adevărul despre reabilitarea Cazinoului: un pas înainte, doi înapoi

Cazino Constanța

Toată presa a prezentat ieri (inclusiv noi) ca pe un succes respingerea contestației firmei Eldiclau. Am crezut că lucrurile s-au limpezit și că în curând vom vedea schele pe clădirea simbol a orașului.

Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa.

În realitate, Curtea de Apel a respins plângerea pe care Eldiclau a făcut-o în ceea ce privește descalificarea sa de la licitație.

Eldiclau a contestat însă și raportul de evaluare al celorlalte două firme care au participat la licitație. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor urmează să judece și această contestație. Evident, o poate admite sau respinge. Pentru ca lucrurile să se complice și mai mult și să fie ca în Caragiale, contestația aceasta, dacă va fi respinsă, poate fi la rândul ei contestată!

Procedura va dura cel mult două luni. Nimeni nu poate avansa, în acest moment, o dată la care vor începe lucrările.

A cui e vina? Nu e a Primăriei Constanța sau a primarului, în niciun caz. Aș spune că e a politicienilor care nu reușesc, de 30 de ani, să creeze un cadru eficient pentru organizarea licitațiilor, dar și a celor care realizează poate nu în cel mai profesionist mod caietele de sarcini. Din păcate, nimeni ia măsuri, nimeni nu răspunde, iar noi ne uităm cu milă și durere la ruina Cazinoului.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Valoarea totală a investiţiei este de 111.500.000 de lei, banii fiind asigurați de Ministerul Dezvoltării.

Cazinoul a trecut în urmă cu patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci mai multe licitații organizate pentru reabilitatea monumentului au fost contestate şi anulate.

Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.