Dreapta Unită acuză BEC de comiterea unui nou abuz împotriva Diasporei. Decizia a fost contestată în instanță

Eugen Tomac. Sursă foto: Facebook

Biroul Electoral Central a decis pe 30 aprilie 2024, la cererea și cu votul PSD, că alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate (BESVS). Este un nou abuz al Biroului Electoral Central, un caz unic, fiind singura circumscripție unde legea se aplică așa cum vrea PSD, diferit față de județele din țară, acolo unde fiecare partid din alianță are câte un reprezentant, separat. PMP a contestat decizia în instanță.

Pe 30 aprilie, BEC la solicitarea PSD, a impus standarde diferite în birourile secţiilor de votare din străinătate şi din ţară. Am cerut instanţei să anuleze această decizie şi să impună o practică unitară. Actualele alegeri ar fi trebuit să se desfăşoare într-un mod corect, transparent şi fără interferenţe. Însă, actualul guvern a pregătit întregul proces electoral cu scopul principal de a lovi în opoziţie, în Dreapta Unită şi, în special, în PMP. Practic, stânga vrea să controleze tot procesul electoral, iar noi să avem un singur reprezentant. Trebuie să veghem cu toţii pentru a preveni o fraudă pe care o pregătesc pentru 9 iunie. Dreapta Unită a fost eliminată de pe buletinele de vot la cererea PSD. Tot la cererea PSD au faultat Dreapta Unită în secţiile de vot din străinătate. Spun cu toată răspunderea că această ordonanţă de organizare a alegerilor, Ordonanţa Greblă – pentru că el este autorul – a avut un singur obiectiv: eliminarea PMP din organizarea procesului electoral„, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Avem o Românie dincolo de granițele României, iar românii din Diaspora sunt la fel de români ca și cei din orice județ din România. Dubla măsură a Biroului Electoral Central, încercând să îngreuneze votul românilor din străinătate, este dovada unui nou abuz împotriva Diasporei, care contează pentru PSD și PNL doar la alegeri”, afirmă deputatul USR de Diaspora, Iulian Lorincz.

Decizia BEC a fost deja atacată în instanță pentru că ceea ce face PSD prin BEC este să restrângă dreptul partidelor de a-și desemna membri în Secțiile de Votare din Străinătate și să facă procesul de vot mai dificil. Este din ce în ce mai clar că lipsa de respect faţă de români este în ADN-ul PSD-ului și răbufnește, periodic, sub diverse forme.

În urmă cu câteva săptămâni, decizia Guvernului de a nu oferi posibilitatea românilor din afara granițelor țării să voteze prin corespondență și pe durata a două zile nu a fost o excepție, ci un gest premeditat. Abuzul continuă prin decizia Biroului Electoral Central care, cu votul PSD, a decis că Alianța Dreapta Unită poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate.

Este absolut inacceptabil modul în care PSD și PNL își tratează cetățenii care s-au văzut nevoiți să ia decizia grea și dureroasă de a părăsi țara. Dispreț, lipsă de respect și nepăsare. Acesta este mesajul pe care-l transmit aceste partide de ani de zile pentru românii din străinătate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1 Mai în Vama Veche: turiști atacați în stradă cu o armă albă, 12 solicitări la Ambulanță pentru etilism

joi mai 2 , 2024
Scene șocante în Vama Veche. Un individ a atacat turiștii cu o armă albă, noaptea trecută. Potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare, acesta își pune victimele la pământ cu o armă albă și fuge. Individul nu a fost prins. Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, privind mai […]

V-ar putea interesa și: