Cristina Dumitrache, PSD: „De Ziua Europei îmi doresc mai mult ca oricând ca România să găsească mijloacele prin care să își redefinească poziția în mod pragmatic și eficient”

Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Se poate spune că această declarație a pus bazele Uniunii Europene.

Cu această ocazie, Cristina Dumitrache, deputat PSD, a declarat că își dorește ca România „să găsească mijloacele prin care să își redefinească poziția în mod pragmatic și eficient”.

Iată mesajul său:

„Din păcate celebrarea acestui moment semnificativ pentru țara noastră în calitate de membră UE se realizează în acest an, al doilea consecutiv, în contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor subsecvente.

Peste tot în Europa și în lume națiunile și guvernele sunt preocupate de găsirea unor strategii cât mai eficiente pentru ieșirea din criză și mai ales readaptarea la noile circumstanțe și condiții.

Țara noastră prin apartenența la UE are datoria să implementeze toate politicile, mecanismele și acțiunile necesare pentru a gestiona in mod responsabil și eficace criza sanitară dar și pe cea economică.

Suntem deja de 14 ani în familia Uniunii Europene și avem tot atâtea drepturi dar și obligații precum orice alt stat membru.

Pentru a ne afirma ca un partener respectat și însemnat este nevoie să arătăm acțiuni și demersuri care se aliniază cu normele UE , măsuri de remediere a deficiențelor, funcționarea optimă a aparatului de stat și creșterea indicatorilor pentru nivelul salariului minim, speranța de viață, finanțarea sistemelor de educație si sănătate sau accesarea fondurilor europene.

La fel de important ar trebui să fie ca după 14 ani de apartenență la UE oficialii noștri ajunși la Bruxelles pentru a negocia poziția și interesele țării noastre să țină cont că suntem membri cu drepturi depline, să lupte pentru obținerea unor fonduri cât mai consistente din pachetul financiar UE, să militeze pentru urgentarea aderării la zona Schengen sau pentru eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, o construcție juridică desuetă și injustă.

De Ziua Europei îmi doresc mai mult ca oricând ca România să găsească mijloacele prin care să își redefinească poziția în mod pragmatic și eficient, să își valorifice cu inteligență avantajele și resursele de care dispune și să se afirme ca un partener de încredere, statornic și echilibrat.

La mulți ani Europa! La mulți ani România!”


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO Șofer în stare gravă după ce s-a răsturnat cu un Logan pe drumul Constanța - Mangalia

Dum mai 9 , 2021
Șofer în stare gravă după ce s-a răsturnat cu o Dacie Logan pe drumul Constanța – Mangalia. Polițiștii spun că accidentul s-a produs pe DN 39, în zona Hergheliei Mangalia. Șoferul se afla singur în auto.Acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat […]
accident

V-ar putea interesa și: