Monsson Trading, o firmă cu pierderi de 17 milioane lei și datorii totale de 78 milioane lei în 2021, a cumpărat Casa cu lei de la Gabriel Comănescu

1
Casa cu lei. Imagine din arhivă

Casa cu Lei, o clădire reprezentativă pentru orașul Constanța, aflată în patrimoniul arhitectural al României și deținută anterior de Gabriel Comănescu, a fost cumpărată recent de furnizorul și traderul de electricitate și gaze naturale Monsson Trading, potrivit unui comunicat de presă. Compania vrea să restaureze monumentul istoric, iar renovarea lui ar putea dura trei ani.

„Intenția noastră este de a restaura monumentul istoric și de a-l readuce la adevărata sa valoare. În acest moment, estimăm că renovarea va dura circa trei ani, dintre care, în primul an, ne vom concentra pe obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de renovare pentru un astfel de monument istoric, iar în următorii doi ani vom face renovarea propriu-zisă”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Casa cu Lei este una dintre clădirile istorice de referință pentru orașul Constanța, fiind construită între 1895 și 1898 la inițiativa omului de afaceri de origine armeană, Dicran Emirzian. Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului Ion Berindei, având un stil arhitectural ce aparține eclectismului, cu elemente din componența clasicismului, renașterii și barocului. Numele său provine de la cei patru lei prezenți pe capitelurile coloanelor de la intrare, un element ce se regăsește pe multe alte schițe ale celebrului arhitect. 

Gabriel Comănescu și Casa cu lei

„Casa cu Lei” este situată la intersecția străzilor Gheorghe Dumitrașcu (fosta Dianei) și Nicolae Titulescu, iar în prezent este înscrisă în patrimoniul arhitectonic al României și declarată monument istoric de categoria A.

De asemenea, este important de menționat că Monsson Trading are sediul central într-o clădire istorică aflată în vecinătatea „Casei cu Lei”, care a fost renovată complet în august 2022 din fondurile proprii ale companiei.

V-ar putea interesa și: FOTO. Angajat Monsson, semne obscene în trafic

Monsson Trading este o societate parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009.

În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 502.479.686 lei, o pierdere de 16.999.632 lei și datorii totale de 78.566.296 lei.

Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Monsson Trading, o firmă cu pierderi de 17 milioane lei și datorii totale de 78 milioane lei în 2021, a cumpărat Casa cu lei de la Gabriel Comănescu

  1. daca e falimentar si totusi se angajeaza la asa ceva atunci cred ca e de lucru pentru dna sau anaf Ce nu inteleg cum ajung asemenea bijuterii pe mina unor dubiosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spune poliția despre bărbatul găsit mort în Piața Ovidiu din Constanța

mie mart. 22 , 2023
La data de 22 martie, în jurul orei 09.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în Piața Ovidiu, s-a produs un accident de muncă, în urma căruia un muncitor a fost rănit. „Polițiștii deplasați la fața locului au […]

V-ar putea interesa și: