Poliția nu a dat nicio amendă la slujba de la catedrală, deși zeci de constănțeni nu au respectat regulile impuse de carantină

Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie au sfidat, din nou, regulile impuse de carantină. Zeci de persoane au participat la slujbă, în interiorul catedralei, fără să respecte regulile de distanțare. Nimeni nu le-a atras atenția, iar slujba a durat peste 4 ore. La ceremonia religioasă ÎPS şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.

Astăzi, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel din Constanța, a avut loc o slujbă unde nu s-au respectat regulile impuse de carantină. Oamenii au stat înghesuiți în biserică, deși nu aveau voie, preoții au împărtășit fără să poarte mască (detalii aici). Poliția nu a dat nicio amendă!

„Patrulele mixte de polițiști și jandarmi s-au deplasat în zonă, au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală, în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, inclusiv oferirea de măști de protecție.

Forțele de ordine au acționat preventiv, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește portul corespunzător al măștii de protecție, astfel încât să acopere fața și gura.

Cetățenilor prezenți li s-au adus la cunoștință măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Reprezentanții IPJ Constanța spun că scopul lor „nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viața și sănătatea persoanelor fiind pe primul plan”.

„În cursul zilei de astăzi, persoanele prezente au fost atenționate verbal. Reiterăm, pe această cale, necesitatea adoptării unui comportament responsabil.”, mai spun cei de la IPJ.

Polițiștii nu au intervenit însă pentru a le spune oamenilor nici măcar că nu au voie să stea în interior, că se expun unor riscuri medicale. Ar fi avut timp să o facă, pentru că slujba a durat peste 4 ore.

Ca să facem o comparație cu alții, că spunem că preşedintele din Chile, Sebastian Pinera, a primit zilele trecute o amendă de 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască, conform reglementărilor impuse de pandemie. Pinera şi-a cerut scuze şi şi-a recunoscut greşeala la scurt timp după ce selfie-ul a apărut pe reţelele sociale la începutul lunii decembrie.

Citește și: De ce Constanța este în carantină, iar Bucureștiul nu?

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Poliția nu a dat nicio amendă la slujba de la catedrală, deși zeci de constănțeni nu au respectat regulile impuse de carantină

  1. In cazul asta, daca politia se orienteaza in privinta situatiei concrete, pot sa merg la botezul nepoatei mele la Ovidiu, la biserica, maine 27 decembrie, fara sa fac atac de panica sau sa-mi creasca tensiunea (daca voi fi oprit de un filtru la iesirea din Constanta). Cu atat mai mult cu cat vom fi doar 6 persoane in biserica, pus preotul si bebelusa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un comandant român de navă a salvat 10 naufragiați, la 31 de ani după ce nava pe care se afla el însuși s-a scufundat

Fri Dec 25 , 2020
Nava JPO PISCES sub pavilion Liberia sub comanda românului Constantin Dinu, aflându-se în marș din Singapore spre China, a fost contactată pe data de 22.12.2020 ora 01:02 LT (17.02 UTC) prin Avertismentul de Navigație 447 primit prin Navtex de  la Hainan MSA China (Centru de Coordonare căutare și salvare pe […]
Un comandant român de navă a salvat 10 naufragiați, la 31 de ani după ce el nava pe care se afla el însuși s-a scufundat