„Sportul dă zile vieții și viață zilelor”

Astăzi este Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace care marchează rolul pozitiv pe care îl au sportul și mișcarea pentru o bună sănătate atât la nivel fizic cât și psihic.

„În România, cifrele celui mai recent Eurobarometru arată că tinerii cu vârste între 15-24 ani nu fac deloc sau fac foarte puțin sport de masă. Doar 20% dintre români, în general, fac exerciții fizice sau practică un sport cu regularitate, cu mult sub media europeană de 40%.”, a declarat Cristian Dumitrache, deputat PSD.

Aceasta consideră că este important ca politicile publice privind sportul românesc să se aplece către dezvoltarea culturii de masă, prin care populația să fie încurajată și stimulată să practice activități fizice, să facă mișcare și, mai ales, să înțeleagă rolul sportului pentru un stil de viață sănătos.

Pentru atingerea acestui obiectiv :

  • avem nevoie ca autoritățile centrale și locale cu factor de decizie să faciliteze accesul populației la infrastructura necesară practicării sportului de masă ( piste de atletism, de ciclism, patinoare, terenuri de sport, bazine de inot, etc)
  • avem nevoie ca instituțiile de învățământ să încurajeze activitatea sportivă atât prin orele de educație fizică din programa școlară dar și prin evenimente sportive la nivel interșcolar dedicate copiilor.
  • avem nevoie de o schimbare radicală de viziune și mentalitate la nivelul populației, prin campanii de conștientizare a importanței sportului în viața fiecăruia, indiferent de vârstă sau statut social.

„Sportul este o formă de educație pentru sănătate. Sportul înseamnă grijă și respect pentru noi înșine. Sportul dă zile vieții și viață zilelor.”, a subliniat aceasta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD a împrumutat 4.762 de lei în fiecare secundă a anului trecut

joi apr. 6 , 2023
PSD a împrumutat 150,2 miliarde lei în 2022, a anunțat Florin Câțu, PNL. „Este CEA MAI MARE sumă împrumutată vreodată într-un singur an!”, a precizat liberalul. Asta înseamnă peste 17 milioane de lei pe oră sau 4.762 de lei pe secundă. Se pregătesc tăieri Liderii Coaliției au decis, marți, să […]

V-ar putea interesa și: