„Un câine aflat pe stradă este o armă, nu un simplu animal”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Florin Mitroi, primarul din Valu Traian, a avut o reacție dură, dar corectă, după ce mai mulți oameni din localitate au fost mușcați de un câine periculos.

Acesta a trimis un comunicat de presă prin care cere public instituțiilor statului să se implice. Iată ce spune:

„Avand in vedere:

 1. Incidentul petrecut ieri seara pe Aleea Eliberarii din localitate, cand un caine cu stapan, de rasa periculoasa, a atacat pe domeniul public o minora de 15 ani, producandu-i rani semnificative
 2. Faptul ca in cursul zilei de astazi, tot pe Aleea Eliberarii, un copil nu a ajuns la domiciliu nici la doua ore dupa ce fusese lasat de microbuzul scolar tot din cauza unui proprietar neasumat de caini, care ii lasa pe strada desi a fost in repetate randuri sanctionat de Politia Locala,

Mentionam urmatoarele:

 • Cazuri asemanatoare celor de mai sus au dus la decizia noastra de a adera la ASPA IVETS si a aduna animalele gasite pe strazi, indiferent de specie, dar cu precadere cainii periculosi. Tot astfel de cazuri au facut sa si obligam proprietarii de caini sa ii microcipeze, oferind acest serviciu gratuit, din poarta in poarta. Doar asa un proprietar isi asuma intr-adevar posesia animalului pe care il detine si poate fi tras la raspundere cand acesta isi face veacul pe strada. Actiunile noastre gratuite de strangere animale, sterilizare animale cu stapan si microcipare ne-au atras nenumarate acuzatii fara fond din partea asazisilor iubitori de animale si nu mai putin de patru actiuni in instanta. Dar ne dorim sa facem treaba, sa avem cetatenii in siguranta pe strazi si ne asumam urmarile.
 • Referitor la cazul rottweilerului ce a muscat de patru ori persoane aflate in trecere pe strada Eliberarii, tinem sa mentionam ca stapanul acestuia a fost in repetate randuri sanctionat cu amenda maxima permisa de lege de catre Politia Locala. Orice alte atributii revin politiei nationale. In OUG 55/30.04.2002 se stipuleaza clar ca „ridicarea cainilor se face de catre politie, cu sprijinul personalului consiliilor locale, IN TERMEN DE 2 ZILE DE LA RAMANEREA DEFINITIVA A HOTARARII DE CONDAMNARE. Noi acordam tot sprijinul si dispunem datorita asocierii de logistica necesara confiscarii, insa din pacate, desi in cauza s-au deschis dosare penale dupa fiecare persoana muscata si de la prima fapta a trecut aproape un an, nu exista inca o hotarare pentru a putea interveni.
 • Referitor la cei care considera ca daca hranesc un caine la poarta sau il lasa „sa mai stea la aer” sau „il scapa, nu stiu cum, din curte”, mentionam ca pana la acest moment jumatate din localitate a beneficiat de seviciile de microcipare oferite gratuit si nu vom renunta la actiune pana nu terminam localitatea. Ulterior, cei care au ales sa ascunda cainii de veterinarii veniti la poarta pentru microcipare vor raspunde pentru alegerea facuta. Repetam, sustinem si am sustinut intotdeauna iubitorii de animale, atata timp cat acestia si-au asumat si raspunderea pentru acestea. Un caine aflat pe strada este o arma, nu un simplu animal. Indiferent cat de bland ar fi, la un moment dat poate ataca insctinctiv o persoana. Si acea persoana poate fi copilul oricaruia dintre noi.

In incheiere, solicitam din nou ca toate institutiile statului care au atributii in domeniu sa se alature noua si ASPA IVETS in lupta contra celor care pun in pericol sanatatea noastra si a copiilor nostri. De asemenea, amintim tuturor celor care au caini ca legea este foarte clara: indiferent de rasa, cainii trebuie tinuti in curte, sterilizati si microcipati. In plus, cei din rasele periculoase trebuie inregistrati la postul de politie din localitate si nu au voie pe domeniul public decat in lesa si cu botnita. Daca ne dorim siguranta si civilizatie…schimbarea incepe cu noi. Cu fiecare dintre noi.”

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.