IPS Teodosie, declarație controversată: „Pandemia nu a existat. A fost presupusă”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat, într-o conferință de presă susținută la sediul instituției, pe 21 decembrie, că pandemia de coronavirus nu a existat.

„A fost o presupusă pandemie de Covid”, a spus acesta, subliniind că nu se aştepta ca „atât de repede să se dezvăluie aceste forţări de pandemie care au dus la nişte privilegii pentru unii şi necazuri pentru alţii”.

El a făcut referire la ancheta DNA în cazul achiziţiilor de vaccin anti-Covid.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la ce s-a referit în mesajul de Anul Nou din conferință, îîn care vorbit despre anul trecut, pe care l-a descris ca fiind „unul plin de zvonistică”.

„La aşa-zisa pandemie (…) Nici nu a fost. A fost presupusă. Nu vedeţi câte se descoperă acum?”, a replicat ÎPS Teodosie.

El a mai fost întrebat cine susţine că nu a fost pandemie.

„Logica. Că nu a fost epidemie ca să fie pandemie. Întâi trebuie să fie epidemie şi pe urmă pandemie. Şi iată acuma nu mă aşteptam ca atât de repede să se dezvăluie aceste forţări de pandemie care au dus la nişte privilegii pentru unii şi nişte necazuri pentru alţii”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Se referă la dosarele deschide de DNA referitoare la numărul de vaccinuri cumpărate.

El a adăugat că nu s-a vaccinat deoarece de Covid-19 nu se ocupau medicii, ci politicienii.

„Mă refer la judecata care e acum. Se descoperă aceste lucruri în toată lumea, nu numai în ţara noastră. Când m-au întrebat dacă mă vaccinez, am spus că nu mă vaccinez pentru că nu se ocupau de boală medicii, ci se ocupau politicienii şi administraţia”, a mai declarat Arhiepiscopul.

El a completat : „A fost ce a fost, dar nu a fost atât de exagerat cum s-a prezentat. Sigur că a fost ceva”.

Întrebat despre dosarul pe care DNA l-a deschis după ancheta Recorder, arhiepiscopul a declarat că nu este nimic real și a închis, iritat, subiectul.

„Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc de păreri. Avocaţii dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “IPS Teodosie, declarație controversată: „Pandemia nu a existat. A fost presupusă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a votat: se desființează locurile de parcare stradale din stațiunea Mamaia

joi dec. 21 , 2023
Pe 21 decembrie a fost aprobat proiectul de „îmbunătățire a mobilității“ de pe bulevardul Mamaia, inițiat de primarul Vergil Chițac. Este același proiect prin care, la începutul lunii, primarul a vrut să elimine toate locurile de parcare de pe marginea carosabilului din stațiune, care nu a trecut atunci. Acum, într-o […]

V-ar putea interesa și: