Primăria Mangalia majorează ajutorul de încălzire acordat persoanelor branșate la sistemul centralizat de termoficare

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, în cadrul unei ședințe ordinare, un proiect inițiat de primarul Radu Cristian, privind majorarea ajutorului de încălzire acordat persoanelor racordate la sistemul centralizat de termoficare, începând cu sezonul rece 2023-2024.

Conform documentului, se va acorda sprijin financiar suplimentar la plata facturilor de încălzire, în special pentru persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilități și familiile cu venituri reduse. Astfel, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire se majorează de la 2500 la 4600 lei/membru de familie pentru pensionarii cu vârste de peste 63 de ani femei și 65 de ani bărbați, fără nicio condiție restrictivă.

Familiile care au în componență o persoană încadrată în diverse grade de handicap vor beneficia de compensația procentuală de 50%, fără impunerea unor praguri de venit.

Pentru celelalte categorii de beneficiari, se majorează pragul de venit de la 2500 la 4600 de lei/membru de familie, toate celelalte condiții fiind aceleași de anul trecut.

Ajutorul de încălzire se va acorda pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare.

Declarațiile se depun până la data de 20 noiembrie 2023, la Asociațiile de Proprietari sau la sediul Direcţiei Asistenţă Socială Mangalia, din str. Delfinului nr 1.

Cererile înregistrate după data de 20 noiembrie vor intra în plată începând cu luna următoare.

„În actualul context economic, la nivel național, am luat decizia să extindem măsurile de sprijinire a vârstnicilor și familiilor vulnerabile pentru a face față la plata utilităților, pe timpul sezonului rece. În continuare, lucrăm la un alt proiect similar, de care vor beneficia și familiile vârstnice care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne de foc”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În aceeași ședință a Consiliului Local s-a votat închiderea centralelor termice 15 și 18, ca urmare a debranșărilor de la sistemul centralizat, locatarii arondați optând pentru centrale de apartament.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Concluzia unui profesor de economie: o vacanță în Italia este mai ieftină decât una pe litoralul românesc

joi sept. 7 , 2023
O statistică recentă a tour operatorului Litoralulromanesc.ro cu privire la sezonul estival 2023 arată că, în medie, cazarea a costat în acest sezon estival 546 euro pentru două persoane, pentru un sejur mediu de 4,8 zile. Un calcul simplu arată că în România pentru o persoană a fost plătită cazare […]

V-ar putea interesa și: