Sensuri unice pe străzile B.P. Hașdeu, Eliberării, I.L. Caragiale și în zona Pieței Balada

Strada-Eliberarii-Constanta
Strada Eliberării din Constanța, propusă pentru sens unic

În Constanța vor apărea, din 6 aprilie, noi sensuri unice, dar lucrurile nu se vor opri aici. Planurile primăriei și ale poliției sunt să mai înființeze astfel de sensuri pe unele dintre cele mai folosite șosele din municipiu.

Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, a declarat marți, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, că una din străzile pentru care se analizează introducerea unui sens unic este Bogdan Petriceicu Hașdeu.

„Acolo este o problemă foarte serioasă. La Școala 12 se creează foarte mari ambuteiaje și au venit foarte multe sesizări chiar de la conducerea școlii, pentru că, din nefericire, se întâmplă foarte multe accidente. Acolo vom face sens unic din bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre strada Soveja. Vor fi create locuri de parcare. Toată zona către Anadalchioi va fi resistematizată.”, a anunțat viceprimarul.

O altă zonă care va fi resistematizată, inclusiv prin introducerea de străzi cu sens unic, este piața Balada. Vor fi create și locuri de parcare. Confort Urban lucrează deja la planul de resistematizare, care, după ce va fi votat în Comisia de Circulație a Primăriei Constanța, va merge spre avizare la Poliția Circulație. Aceasta dă avizul final.

Ionuț Rusu a spus că foarte multe „sesizări pertinente” în ceea ce privește traficul vin chiar de la Poliția Rutieră.

„De exemplu, acum facem un studiu de trafic pentru strada Eliberării, în zona pieței Gorbaciov. Acolo, ca să faci stânga pe lângă cimitir trebuie să cedezi trecerea. Domniile lor ne-au supus atenției și este pe masa noastră să se facă un sens unic, care să se ducă până la giratoriul de la câmp, pe strada Soveja, până la Cora, și să se întoarcă pe lângă cimitir, pe sens unic (n.r. strada Ion Luca Caragiale). Ar decongestiona extraordinar, inclusiv strada Corbului, strada Theodor Burada.”, a precizat viceprimarul Ionuț Rusu.

Resistematizarea aceasta este discutată cu cei de la CT Bus.

Modificările vor intra în vigoare anul acesta, în funcție de cum se va termina și studiul de trafic.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos.

Vă recomandăm și: Viceprimarul Ionuț Rusu promite că rezolvă nebunia de la McDonald’s

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • Gresit dl vice-primar…..daca se face si intrarea si iesirea din bd. mamaia nu faceti decat sa mutati blocajul de pe soveja pe mamaia. Solutia este sa intre in drive din bd. mamaia si iesirea sa se faca in soveja unde este acum intrarea. iar mcdonlad’s sa isi inverseze ghiseurile.

  • Ar decongestiona Str.Corbului.?? Spre Thedor Burada??? Pai sa mi spuna cineva cum pot ajunge acolo daca pe Baraganului e sens unic de la Burada spre Corbului??? Ne credeti prosti???

Leave a Reply

Your email address will not be published.