DEZASTRU în bugetul municipiului Constanța: deficit de 85 milioane lei în 2018, cheltuieli mai mici cu 154 milioane lei decât cele prevăzute!

decebal fagadau, primarul constantei, deficit buget constanța
Decebal Făgădău, primarul Constanței, spune că orașul este bogat, dar cifrele demonstrează că deficitul este uriaș

Despre orașul Constanța, primarul PSD Decebal Făgădău ne-a spus, nu o dată, că este un oraș bogat. Ne-am aștepta, așadar, nu neapărat să pună bani deoparte, ci să investească și să nu aibă datorii și nici prea multe credite.

Lucrurile stau însă tocmai pe dos: orașul Constanța s-a împrumutat cu peste 100 de milioane de lei numai pentru autobuze, iar deficitul de anul trecut a atins suma peste 85 milioane de lei! Cu alte cuvinte, orașul cheltuie mult mai mult decât produce.

Și mai trist este că inițial în buget erau prevăzute cheltuieli de 758.549.000 lei, dar la finalul anului acestea au fost de numai 604.242.710 lei. Sumele cheltuite au fost MAI MICI cu 154 milioane lei decât cele prognozate. Așa se explică de ce în oraș nu s-a investit mai nimic în ultimul an.

Cifrele acestea nu sunt inventate de noi, ci sunt scrise, negru pe alb, chiar Marcela Frigioiu, directorul executiv al Direcției Financiare din Primăria Constanța.

Extras din raportul la hotărârea privind aprobarea execuției bugetului local al municipiului Constanța pe trimestrul IV 2018

85.004.221 lei este deficitul bugetului local al municipiului Constanța în anul 2018.

Marcela Frigioiu, directorul executiv al Direcției Financiare din Primăria Constanța

Raportul la hotărârea privind aprobarea execuției bugetului local al municipiului Constanța pe trimestrul IV 2018 spune lucrurilor pe nume. Din el aflăm că în anul 2018 s-au încasat venituri de 519.238.489 lei. Cea mai mare parte a veniturilor, provine din taxe locale și alte venituri de natura veniturilor proprii.

Sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014 – 2020 sunt de numai 217.343 lei. În bugetul votat la începutul anului, suma aceasta era de 325.000 de lei.

Totalul plăților efectuate la finalul anului 2018 s-a ridicat la 604.242.710 lei.

Așadar, execuția bugetului local la nivelul anului 2018 se încheie cu un deficit de 85.004.221 lei. Din această sumă 19,3 milioane reprezintă deficitul bugetului la secțiunea de funcționare, iar 65,6 milioane deficitul la secțiunea de dezvoltare.

„Execuția la 31 decembrie 2018 oferă o imagine fidelă a poziției financiare, performanței financiare și a celorlalte informații referitoare la activitatea desfășurată de Primăria municipiului Constanța”, a conchis Marcela Frigioiu

Detalii puteți afla din proiectul de hotărâre care va fi spusu votului consilierilor locali în următoarea ședință, proiect pe care îl puteți citi AICI.

Vă reamintim și că orașul Constanța a pierdut, anul trecut, 70 de milioane de lei, în urma unei decizii a Guvernului PSD., lucru despre care Constanța 100% a scrie în premieră (puteți citi textul AICI). 70 de milioane de lei, adică aproape cât tot deficitul de funcționare din anul 2018 sau, dacă vreți, bani cu care se putea reabilita Cazinoul.

OPINIE

Constanța este un oraș sărac. De fapt, un oraș SĂRĂCIT și furat de către Radu Mazăre și apropiații săi. Realitate este că Decebal Făgădău este în poziții de conducere în acest oraș de circa un deceniu. Constanța este un oraș sărac și de vină pentru acest lucru este și actualul primar.

Cristian Hagi, jurnalist

Chiar îl mai credeți pe primarul Constanței când spune că orașul este bogat și își pemite WC-uri de 50.000 de euro bucata și borduri de marmură (pentru anumite firme)?

„Din păcate, nu sunt sunt foarte abil în afaceri, nu sunt un om avut”, a recunoscut Decebal Făgădău, recent.

Cu toate acestea, conduce un oraș și spune că e dispus că cheltuiască și 500.000 pentru un o toaletă.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “DEZASTRU în bugetul municipiului Constanța: deficit de 85 milioane lei în 2018, cheltuieli mai mici cu 154 milioane lei decât cele prevăzute!

  1. Cristiane cred ca ai bagat un zero din buzunar la valoarea toaletelor. Nu au costat 500.000 bucata…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nouă sărărițe au împrăștiat material antiderapant în Constanța. Codul galben continuă

sâm feb. 23 , 2019
Nouă sărărițe ale companiei Polaris M Holding au împrăștiat material antiderapant în Constanța, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe bulevardele principale, străzile secundare și podurile din oraș. În prezent, în municipiul Constanța, traficul se desfășoară în condiții normale. Veștile de le meteorologi nu sunt însă tocmai bune. Constanța se […]

V-ar putea interesa și: