Florin Cîțu candidează la președinția PNL

pnl florin citu

Vicepreşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL în care se vor aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile Congresului, că va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii. Cîţu a afirmat că va câştiga, întrucât nu există altă variantă, iar PNL are nevoie de un suflu nou.

Aproape 40 de lideri liberali au fost, duminică, lângă Florin Cîţu în momentul în care şi-a anunţat candidatura. Au fost mai mulţi miniştri, parlamentari şi lideri de filială, între care Raluca Turcan, Emil Boc, Rareş Bogdan şi Alina Gorghiu. Printre ei s-au numărat și Vergil Chițac, primarul Constanței.

Florin Cîțu a adresat un mesaj tuturor liberalilor, dar şi românilor:

„Colegi liberali, dragi români, deja mă cunoaşteţi, nu sunt adeptul discursurilor foarte lungi, aşa că o să vă spun direct ce vreau şi de ce o să candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale.  Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face, bilanţul mandatului meu de ministru de Finanţe şi acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte”.   

Cîţu a afirmat că mesajul său este clar:

„Dragi colegi liberali, mesajul meu este clar şi simplu. Mă voi asigura că PNL va fi cel puţin 8 ani la guvernare. Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus şi sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este  sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”.   

„În scurt timp o să prezint şi moţiunea şi echipa alături de care am pornit pe acest drum. O parte din echipă este alături de mine. Vă spun că voi câştiga, nu există altă variantă”, a adăugat Cîţu. 

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, duminică, de la ora 11.00, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres.

Propunerea Biroului Executiv este ca alegerile în filiale să înceapă la 1 iunie, iar Congresul să aibă loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că PNL este echipa sa, după ce premierul Forin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia formaţiunii. ”Avem în faţă o competiţie frumoasă”, susţine Orban, precizând că ”PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”.

„Din punctul meu de vedere, echipa mea este Partidul Naţional Liberal”, a declarat, duminică, Ludovic Orban, după ce premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL.

Întrebat dacă va rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor în orice condiţie, oricine va câştiga, Orban a afirmat: ”Sunt prevederi statutare care se aplică şi care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susţinerea reprezentanţilor PNL în funcţii publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres  de toţi aceia care vor fi aleşi în funcţii care le dau drept de reprezentare în organismele statutare”.

„Avem în faţă o competiţie frumoasă, avem în faţă o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a mai afirmat Orban.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

158 de cazuri noi de coronavirus în România

Sun May 30 , 2021
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 158 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a […]
coronavirus (3)