Stâlpii din Constanța rivalizează cu turnul din Pisa

Stâlp din centrul Constanței, pe bulevardul Tomis, și celebrul turn din Pisa

Stâlpii din Constanța au ajuns să rivalizeze cu turnul din Pisa. Sunt aproape la fel de înclinați, ba chiar unii îl depășesc.

Din păcate, vorbim despre un fenomen, pentru afectează mai mulți stâlpi. Și mai rău este că aceștia sunt un pericol public. Gradul de înclinare este uneori atât de mare încât prezintă pericol de prăbușire.

Reamintim că Primăria Constanța a promis de acum doi ani că va lua măsuri. „Locul cablurilor de internet, telefonie sau televiziune nu este pe stâlpi, ci în subteran, așa cum prevede legislația în vigoare. Prezența cablurilor atârnate afectează imaginea orașului și pune în pericol siguranța cetățenilor”, spunea Primăria Constanța în februarie 2022.

Primăria Constanța a dispus, la ceva vreme după ce Vergil Chițac a ajuns primar, mutarea urgentă a cablurilor în subteran sau eliminarea celor inutile de pe stâlpi. Oameni bine intenționați din primărie știau că stâlpii au o durată de viață dată de producător, care era depășită de câteva ori la acel moment. În plus, rezistența stâlpilor nu fusese calculată pentru vibrațiile cablurilor și pentru greutatea acestora.

Mai mult: Niciunul dintre operatorii de cablu nu are autorizație de construire pentru montarea cablurilor pe stâlp, lucru pe care, suntem convinși, primarul în cunoaște.

Au fost emise ordine prin care operatorii erau obligați să mute cablurile.

Din interese pe care le putem deduce, programul de îngropare a cablurilor și a fost „îngropat”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Stâlpii din Constanța rivalizează cu turnul din Pisa

  1. Nu atat cablurile cat banerele si ghirlandele care devin distructive in bataia vantului cu peste 40 KM /h ! Prostia celor care nu stiau acest lucru si au permis montarea lor pe stalpii nou montati ,rivalizeaza cu ingineria facuta in universitatile satesti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La centrala nucleară din Cernavodă se va produce un izotop care distruge celulele canceroase

joi nov. 30 , 2023
SN Nuclearelectrica SA și Framatome au semnat un acord de cooperare pentru a explora posibilitatea producerii izotopului medical Lutetium-177 la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă. Izotopul Lutetium-177 este utilizat pentru o varietate de tratamente pentru cancer. „Acest parteneriat este un pas semnificativ pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății a milioane […]

V-ar putea interesa și: