Sultan Ahmed bin Sulayem vine să-și vadă investiția din portul Constanța

Sultanul și investiția. Surse foto: DP World, Constanța 100%

Sultan Ahmed bin Sulayem va ajunge la mijlocul lunii mai în portul Constanța. Numele este cunoscut în domeniul portuar. Ahmed bin Sulayem este Chairman și CEO al DP World, una din companiile arabe care a investit în România.

De fapt, DP World România a anunțat că anul acesta se împlinesc 20 de ani de prezență pe piața locală.

Sultan Ahmed bin Sulayemva fi însoțit de Cosmin Cârstea, CEO DP World Ro, și de Rashid Abdulla, CEO DP World EU.

Aceștia vor vizita terminalul de marfă RO-RO & Project Cargo pe care compania din Emiratele Arabe Unite l-a construit în portul Constanța.

„Începând cu anul trecut, 2022, am revizitat planul de investiții și ne-am propus să facem investiții strategice care vor ajuta sectorul transporturi, nu doar în Portul Constanța, dar și în România, creând premisele unor fluxuri de mărfuri către Europa Centrală și Europa de Est. După proiectul pe care noi l-am început acum câțiva ani, proiectul terminalului multimodal de la Aiud și proiectele pe care le avem în desfășurare la project cargo, la Ro-Ro, ne-am propus anul acesta să demarăm activitățile, și avem acum în curs o licitație de proiectare și de execuție, a unei platforme multimodale de 12 hectare, platformă care se va situa în terminalul maritim din Constanța. Această zonă poate fi conectată cu fluxurile provenite prin transporturile maritime, fluviale, feroviare și rutiere din Portul Constanța, creând premisele unor activități specifice de depozitare a mărfurilor, a unor activități logistice, care să aibă ca obiectiv creșterea fluxurilor de mărfuri prin Portul Constanța”, spunea Cosmin Cârstea anul trecut despre acest proiect. Detalii AICI.

Recomandare: Japonezii au venit din nou în Portul Constanța. Acum 20 de ani, au avut o idee care ar fi putut schimba orașul, dar au fost ignorați

Cine este Ahmed bin Sulayem

Ahmed bin Sulayem este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Dubai, potrivit site-ului DP World. El este Președintele Grupului și Directorul Executiv al DP World, precum și Președintele Corporației pentru Porturi, Vamă și Zonă Liberă.

Expertiza și leadershipul vizionar al domnului bin Sulayem au impulsionat expansiunea rapidă a infrastructurii din Dubai, inclusiv a porturilor și zonelor libere, contribuind semnificativ la traiectoria de creștere remarcabilă a Emiratelor Arabe Unite. El a fost, de asemenea, un lider în dezvoltarea infrastructurii care susține industria turistică de succes a Dubaiului, printre alte sectoare diverse.

Punctele de referință ale carierei sale de trei decenii includ:

• Conducerea expansiunii internaționale a operatorului de terminale marine DP World, inclusiv achiziționarea grupului P&O pentru 6,8 miliarde de dolari americani în martie 2006, care l-a propulsat ca unul dintre cei mai mari operatori portuari globali și facilitatori ai comerțului în lume, cu 78 de terminale marine și interioare pe șase continente

• Supravegherea dezvoltării rapide a Zonei Libere Jebel Ali (Jafza) într-un parc de afaceri fără egal cu peste 7300 de companii

• Fondarea și conducerea Nakheel, o firmă de dezvoltare imobiliară și turistică care a creat multe proiecte iconice în Dubai, inclusiv Palm Jumeirah, cele mai mari insule artificiale din lume

• Fondarea și conducerea Istithmar World, o casă de investiții majoră concentrată pe capital privat, cu un portofoliu de investiții în sectoare diverse din America de Nord, Europa, Asia și Orientul Mijlociu, inclusiv retail, servicii financiare, industrie, turism și ospitalitate, și sănătate

• Inițierea Centrului Multicomodități din Dubai (DMCC), o piață pentru aur și metale prețioase, diamante și pietre colorate, energie și alte mărfuri.

Este licențiat în Economie de la Temple University din SUA. El este membru al Consiliului Executiv al Dubaiului și al Autorității Federale de Taxe din EAU. De asemenea, este Președinte al Virgin Hyperloop One.

În 2022, a fost numit primul Campion HeForShe din regiunea MENA de către ONU Femei.

Recomandare: Ce diferențe sunt între șefii porturilor Constanța și Rotterdam


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mohammad Murad: „Cine nu este corect să nu mă voteze!”

vin apr. 26 , 2024
Mohammad Murad, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Constanța, este invitatul jurnalistului Cristian Hagi în ediția de azi a emisiunii „Punctul pe i”. Politicianul a vorbit despre modul cum arată județul, despre soluțiile sale pentru a îmbunătăți viața constănțenilor, dar și despre atuurile sale în comparație cu ale celorlalți candidați. […]

V-ar putea interesa și: